Infront Productions past Lawo IP-oplossingen toe voor wintersportproductie

Infront Productions past Lawo IP-oplossingen toe voor wintersportproductie

Bij de FIS Wereldkampioenschappen alpineskiën 2021, die van 8-21 februari 2021 in Cortina d’Ampezzo (Italië) werd gehouden, toonde de medailletafel Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk als de meest succesvolle landen van de competitie. Achter de schermen van dit grote ski-evenement werd het kampioenschap gewonnen door een installatie van eersteklas technische apparatuur, geïnstalleerd en onderhouden door een technisch team van experts.

IBC/MCR-operaties en feeddistributie

Voor IBC/MCR-operaties en feeddistributie vertrouwde Infront Productions, de uitzendpartner van de FIS-kampioenschappen, op de Lawo IP-uitzendinfrastructuur met V__matrix, Lawo’s softwaregedefinieerde IP Core-routering, Processing & Multi-Viewing Platform en het V__matrix vm_dmv Distributed 4K IP Multiviewer als belangrijkste pijlers. Voor algemene uitzendcontrole heeft Infront Productions Lawo’s Virtual Studio Manager (VSM) ingezet als IP Broadcast Control en Workflow-oplossing.

V_Matrix-systeem

Dit V_Matrix-systeem is identiek aan het systeem dat door Infront Productions is ingezet voor het FIS Nordic World Ski Championship 2021 in Oberstdorf (Duitsland), dat plaatsvond van 23 februari tot 7 maart 2021 en bestond uit 24 competities. Een andere wedstrijd die uniek was voor de beperkingen in tijden van pandemie, die soepel verliep dankzij uitstekende prestaties van atleten, teams en organisatoren – en de uitzendtechnologie om de kampioenschappen te verslaan.

Elk van de Lawo V__matrix-setups die voor de twee kampioenschappen werden gebruikt, bevat 41 C100-verwerkingsbladen die worden gebruikt voor streaming plus zeven C100-configuraties met vm_dmv-functionaliteit voor meerdere weergaven. Het VSM-studiobesturingssysteem biedt niet alleen eenvoudig routeringsbeheer, maar door zijn configuratie biedt het volledige flexibiliteit en modulariteit, zodat het niet voor elk evenement opnieuw hoeft te worden geconfigureerd.

Individuele profielen

“De operators kunnen hun eigen individuele profielen aanmaken op het softwarepaneel die gebruikt kunnen worden in alle softwarepanelen die beschikbaar zijn in het systeem”, legt Filip Vojsovic, System Engineer bij Lawo uit. En hij voegt eraan toe: “Zo kunnen signaaltoewijzingen op elk van de paneelposities worden aangepast aan de beste behoeften van de gebruikers, waarbij alle profielen worden opgeslagen en opgeroepen met een druk op de knop. In tegenstelling tot de weergaven van operators, opent de beheerinstelling voor beheerders veel verschillende secties die een meer gedetailleerde technische configuratie mogelijk maken.” Deze workflow-geoptimaliseerde paneelconfiguratie is het resultaat van een langdurige, nauwe samenwerking tussen Infront en Lawo.

Lees voortgang

Delen met anderen