‘Investering is signaal afgeven dat we geloven in de toekomst’

‘Investering is signaal afgeven dat we geloven in de toekomst’

Veel producties in corporate markt

In de veertig jaar dat het Woerdense bedrijf Purple Haze Sound & Lights nu bestaat, heeft eigenaar André van der Heijden nog nooit zoiets meegemaakt als nu in de coronatijd. Normaliter is er een bomvolle planning bij het AV-bedrijf met veel producties in de corporate markt, zoals NBC Nieuwegein en CitySense Utrecht met daarnaast voor de spreiding ook onder andere 250 Q-Music shows, sportevenementen en tal van andere producties. Helaas ligt nu nagenoeg alles helemaal stil tot september. En dan is het nog maar zeer de vraag hoe het daarna zal verlopen met de anderhalvemeter maatregelen. Purple Haze directeur André van der Heijden kan niet wachten om zijn splinternieuwe set van Adamson in te zetten bij festivals en andere evenementen. “Het is een signaal richting het team en de branche dat ik vertrouwen heb in de toekomst.”

Kans om creatief te zijn

Purple Haze Sound & Lights heeft zeventien fulltimers in dienst en werkt voornamelijk op vaste locaties en voor vaste opdrachtgevers waaronder bijvoorbeeld 3S Producties, Forever Living, Sightline Productions etc. Normaal gesproken zijn de vrachtwagens met het karakteristieke paarse logo voortdurend onderweg naar een locatie, festival, sportevenement of ander feest, maar nu staan ze stil op het industrieterrein in Woerden. In ieder geval tot september, daarna is het allemaal nog erg onzeker. “We hebben nu af en toe een klus voor een online show, een streaming diploma-uitreiking of een bruiloft in het chiquere segment. Dat is natuurlijk totaal anders dan we normaliter gewend zijn, maar ik probeer het positief te benaderen. Deze periode van stilstaan in een normaal erg hectisch beroep biedt ook kansen om creatief te zijn. Zo hebben we met een aantal klanten gekeken naar innovatieve toepassingen voor ledshows, daar zijn mooie vernieuwende ideeën uitgekomen die we hopelijk snel live kunnen laten zien.”

Adamson set

Verrassend is dan ook dat nu midden in de crisis Purple Haze een grote Adamsondeal heeft gesloten met Audio Acoustics: 8 x S10n, 16 x S10, 12 x S119, 2 x S-Frame en Lab.Gruppen versterkers. Dit is goed te gebruiken in combinatie met de E219 die ze al in de verhuur hadden. “André is een trouwe Adamson-gebruiker”, aldus Wilbert Montens van Audio Acoustics.

Al sinds 2008 is Purple Haze klant. Eind 2019 was het tijd om de apparatuur te vervangen. “De ontwikkelingen hebben ook niet stilgestaan, denk aan het sneller inhangen, sneller stacken, output en gewicht… Al die factoren deden ons eind 2019 besluiten om het offertetraject te starten voor deze aanschaf, zodat we onze klanten nog weer beter konden ondersteunen bij de evenementen en shows.”

E219-subwoofer

De E219-subwoofer is ontwikkeld om de lage tonen van de E-serie-luidsprekerlijn te versterken. De behuizing is geladen met twee lichtgewicht 19-inch SD19 Kevlar Neodymium-drivers die gebruik maken van Adamsons geavanceerde Advanced Cone Architecture en Symmetrical Drive Technology. De drivers gebruiken dubbele 5-inch spreekspoelen voor uitzonderlijk vermogen, met een dual-spider veersysteem voor extra stabiliteit, zelfs onder extreme omstandigheden. Ze zijn gemonteerd in een ultra-efficiënte, aan de voorzijde geladen behuizing, ontworpen om strakke, muzikale informatie van lage frequentie weer te geven.

De E219 kan worden gestapeld of gevlogen met behulp van het bijpassende E serie-Frame. De kastconstructie maakt gebruik van berkenmultiplex van maritieme kwaliteit, evenals vliegtuigstaal en aluminium, en is uitgerust met drie Speakons ™ NL8-connectoren, twee parallelle In / Out-stekkers en een speciale uitgangsaansluiting om de bekabeling van de luidsprekers te optimaliseren. Het geïntegreerde rigging-systeem zorgt voor een spreiding van 0 ° of 3 ° tussen aangrenzende kasten.

S10 line-array

De S10 is een 2-weg fullrange line array-kast met 2x ND10-LM Kevlar Neodymium-drivers (2x 16 Ω) en een NH4TA2 1.5 ”exitcompressiedriver (8 Ω). De Waveguide produceert een  golffront met een spreidingspatroon van 110 ° x 10 ° (H x V). De efficiëntie van de waveguide zorgt voor een grotere verticale verspreiding zonder zonder verlies  van hoge frequenties in het verre veld . Gepatenteerde Controlled Summation Technology (patent aangevraagd) elimineert verder low-mid lobing die normaal gesproken wordt geassocieerd met 2-weg systemen.

Het rigging-systeem bevat de beste aspecten van eerdere ontwikkelingen in onze nieuwe SlideLock rigging-technologie.

Toepassingen S10

De S10 is geschikt voor een breed scala aan toepassingen. De S10 kan fullrange  (60 Hz) op redelijke niveaus gebruikt worden voor toepassingen waar sub niet vereist is. Door een grotere verticale dekking (10 °) kan de S10 theaters, danceclubs, middelgrote festivals, bedrijfsevenementen en hedendaagse kerken aan.De S10 sluit fase technisch perfect aan op de E-serie zoals: downfill, frontfill, etc.

S119 Subwoofer

De S119 Subwoofer is de bijbehorende subwoofer van de S10. De behuizing is gemaakt voor een lichtgewicht  ND19 Kevlar Neodymium-driver die gebruik maakt van Adamsons Advanced Cone Architecture en een 5-inch spreekspoel voor een uitzonderlijke belastbaarheid. Het is ontworpen om strakke, muzikale informatie van lage frequenties weer te geven.

Het geïntegreerde rigging-systeem past bij de rigging voor de S10 en kan in dezelfde array worden gevlogen of gestackt zonder dat een tussenframe nodig is.

Deze Adamson-producten van Audio Acoustics sluiten goed aan bij de wensen van Purple Haze en haar klanten. Van der Heijden had dan ook echt zin in 2020. Maar toen was daar opeens corona en nu zit de evenementenbranche op slot. En staat de Adamson set stil in de loods van Purple Haze. “Voorlopig zie ik het nog steeds als een goede investering in de toekomst. Het geeft mijn team ook een boost van ‘we gaan hier uitkomen met Purple Haze en met de hele branche’. Daar ben ik van overtuigd.”

Purple Haze Sound & Lights B.V.

Van der Heijden: “Wij zijn een full service bedrijf dat altijd probeert om de verwachtingen van de klant te overtreffen. Met jarenlange ervaring en hoge kwaliteitsnormen vertalen onze medewerkers dagelijks de wensen van de opdrachtgever. Van concept tot uitvoering en alles daar tussen in. Met veel passie en plezier dragen wij zorg voor de technische realisatie van de meest uiteenlopende evenementen en producties. Het leveren van kwalitatief hoogstaand licht, geluid en video voor ieder type evenement. Dit kunnen wij alleen realiseren met behulp van materialen van een hoogwaardige kwaliteit, in combinatie met een groep enthousiaste medewerkers die de lat graag een stukje hoger legt. Wij streven er naar een gestructureerd bedrijf te zijn met goed opgeleid personeel en goed onderhouden materialen. Dat moet er voor zorgen dat ieder van onze opdrachtgevers met een positief en tevreden gevoel kan terugkijken op hun evenement.”

Audio Acoustics
Onder toeziend oog van alle collega’s werd vrijdag 12 juli 2019 de eerst paal geslagen voor de uitbreiding van het nieuwe bedrijfspand van Controllux, Lumen Solutions en Audio Acoustics aan de Tankval in Alphen aan den Rijn. Licht en geluid gaan samen onder één dak. Audio Acoustics is in augustus 2018 opgericht als zustermaatschappij van Controllux. In de dynamische wereld van geluid kunt u bij Audio Acoustics terecht als distributeur van het merk Beyerdynamic in de Benelux, maar Audio Acoustics is ook exclusief importeur in Nederland van Adamson, Heil Sound microfoons en TeqSas inclinometers.

Audio Acoustics staat als zelfstandige onderneming naast zuster Controllux met een eigen geluidsdivisie. Door de bedrijven te vestigen onder één dak kunnen schaal- en efficiency voordelen behaald worden. De backoffice, technische dienst, het magazijn en de afdeling marketing zullen gecentraliseerd worden. De kennis van de dedicated medewerkers van beide bedrijven is groot zodat er een compleet assortiment aangeboden kan worden aan relaties op het gebied van zowel licht als geluid. Advies op maat met een pakket vol A-merken!

Nieuw: Adamson introduceert de CS-series
De nieuwe CS-Series brengt de nieuwste technieken in de bekende Adamson’s S-Series luidsprekers. De CS-Series is de nieuwste toekomst met ingebouwde versterkers en DSP, plus Milaan-ready AVB connectiviteit. De CS-Series zijn ook de basis van een totaal nieuw platformvan rackproducten als de CS Gateway, CS Bridge, CS NDS, CS PDS, gecombineerd met een nieuw softwareplatform om het beste uit alle Adamson producten te halen.

www.purplehaze.nl

www.audioacoustics.nl

Dit artikel heeft in AV&Stage 5 gestaan, verschenen in juli 2020.

Lees voortgang

Delen met anderen