Joos van Leeuwen componeert een nieuwe legende met Live Legends Music B.V.

Joos van Leeuwen componeert een nieuwe legende met Live Legends Music B.V.

It’s all about making live experiences MORE legendary luidt de pay off van Live Legends, en MORE is muziek. Muziek verbindt en laat ervaren, muziek is emotie, en net datgene wat Live Legends bij het vertellen van de verhalen van hun klanten nog niet zelf in huis hadden. Het opzetten van Live Legends Music B.V. en het hebben van een eigen geluidsstudio onder leiding van Joos van Leeuwen voorziet in de behoefte  van het bedrijf om haar diensten uit te breiden met het creëren van eigen muziek, om zo onder één dak een totaal concept te kunnen produceren.

Muziek in de samenwerking
Joos van Leeuwen is Music Director, Composer en Producer gespecialiseerd in compositie, muzikale leiding, muziekproductie, live-opnames, en is zelf onderdeel van verschillende live bands tijdens televisieprogramma’s en evenementen. De composities lopen uiteen van orkestraal tot EDM. Hij heeft jarenlange ervaring als bandleider/pianist van verschillende concerten & musicalproducties, waar hij vaak ook de arrangementen voor maakte. Onlangs was hij arrangeur en de producer van Shine A Light by the Rotterdam Philharmonic voor het Eurovisie Songfestival en produceerde hij tv leaders voor onder andere Dancing On Ice, Deze Quiz Is Voor Jou, Wat Eten We Vandaag, Wie Het Laatst Lacht, Zin in Zappelin en De Raadkamer. Hij werkte samen met artiesten als Alain Clark, Glennis Grace, Guus Meeuwis, Gerard Joling, Karin Bloemen, René Froger, Angela Groothuizen, Waylon, Trijntje Oosterhuis, Jeroen van der Boom en nog veel meer.  

Nieuwe weg inslaan
Joos van Leeuwen over Live Legends Music B.V.: “Het werd tijd voor mij om een nieuwe weg in te slaan. Ik heb er voor gekozen om samen te gaan werken met het fantastische team van Live Legends met wie ik al veel projecten in binnen- en buitenland in de afgelopen jaren gedaan heb. Als music director/producer zal ik verantwoordelijk zijn voor het opzetten van de muziekafdeling onder de nieuwe naam Live Legends Music B.V.. Mijn studio aan de Hollandse Kade 25 is inmiddels een feit en ik ben zeer trots om hier samen met het Live Legends team de verhalen van onze klanten met muziek tot leven te laten komen.” 

De juiste sound
Daan Oomen, Creative Director Live Legends: “Als Live Legends hadden we nooit rechtstreeks toegang tot eigen muziek, terwijl dit naast beeld het allerbelangrijkste is. Nu we onder één dak produceren, inspireren we elkaar nog meer dan voorheen. Het video content team kan nu direct horen hoe hun creaties gaan klinken en Joos ziet zijn muziek in beeld tot leven komen. We zijn al 15 jaar vrienden en gaan vaak nachten lang door om de juiste sound te vinden om ons publiek te raken, want dat is waar we het voor doen. Zelf ben ik opgegroeid in een muzikale familie en ontzettend gepassioneerd over alles wat met muziek te maken heeft, daarbij droomde ik als kind al over een eigen geluidsstudio, welke met de komst van Joos eindelijk verwezenlijkt is. Het is heerlijk om even bij elkaar naar binnen te kunnen lopen en gelijk te kunnen creëren. Dankzij deze nieuwe samenwerking verwacht ik dat we nog efficiënter kunnen produceren en onze klanten een nog beter totaalconcept kunnen aanbieden.”

Video-impressie Joos van Leeuwen en Live Legends in samenwerking met The Royal Bangkok Symphony Orchestra:  https://youtu.be/Ip3yGuD_atY 
Voor meer informatie over Live Legends Music B.V.: www.livelegends.com


Lees voortgang

Delen met anderen