Kerninfrastructuur Mediapro Argentinië krijgt upgrade met Lawo IP AV

Kerninfrastructuur Mediapro Argentinië krijgt upgrade met Lawo IP AV

Mediapro Argentinië, Latijns-Amerikaanse audiovisuele dienstverlener, gevestigd in Buenos Aires, heeft onlangs IP ingeschakeld voor een uitgebreide technische upgrade van hun faciliteiten, waar ESPN sportgerelateerde programma’s uitzendt voor de regio in het Spaans. De nieuwe IP-infrastructuur is geïntegreerd door UNITECNIC, de systeemintegrator en ingenieursbureau van de Mediapro Group, en is gebaseerd op oplossingen en knowhow van Lawo, de Duitse fabrikant van baanbrekende netwerk-, besturings-, audio- en videotechnologie voor uitzendingen, post-pro, live optredens en theatrale toepassingen.

Maximale gebruik

De video-, audio-, controle- en netwerkoplossingen van Lawo zijn gekozen om de interoperabiliteit en het maximale gebruik van middelen binnen de faciliteiten te garanderen. In een eerste upgradestadium hebben Mediapro Argentina en Unitecnic een V__matrix IP-videosysteem voor edge-conversie en signaalverwerking geïnstalleerd, evenals een op mc² gebaseerde audio-infrastructuur met zes mc²56-productieconsoles, Nova-audiorouters, vijf Lawo Commentary Units (LCU), VisTool-gebaseerde touchscreen-bedieningspanelen en verschillende R3LAY virtuele geluidskaarten voor het integreren van pc-gebaseerde audio-oplossingen in het ST2110 / AES67 / RAVENNA IP-netwerk.

Lawo is geen onbekende voor Mediapro Argentinië, aangezien ze al sinds mei 2018 Lawo-apparatuur installeerden in hun OB-bestelwagen met behulp van een mc²56-productieconsole, Compact I / O’s en LCU’s. In januari 2019 leverde Lawo een IP-oplossing voor de volledige faciliteit van CONMEBOL (Zuid-Amerikaanse voetbalfederatie) met vier robijnrode radioconsoles en twaalf LCU’s naast een volledig op maat gemaakte VisTool-oplossing en een centrale PowerCore voor routetaken.

Platform

V__matrix is ​​een softwaregedefinieerd IP-core routerings- en verwerkingsplatform gebaseerd op de datacenterprincipes van flexibiliteit, fabric computing en COTS-economie. Ontworpen om een ​​volledig gevirtualiseerde realtime productie-infrastructuur te bieden, maakt V__matrix gebruik van generieke FPGA-gebaseerde verwerkingsbladen met hoge capaciteit waarop virtuele modules (apps) worden geladen om de vereiste functionaliteit te creëren. Meerdere cores zijn verbonden via redundante 40GE (of 4x 10GE) Ethernet-interfaces met een IP-netwerk om een ​​gedistribueerde IP-routerings- en verwerkingsmatrix te vormen die frame-accurate, schone schakelingen biedt, net als een oudere basisbandmatrix.

Lawo MC²56 Audioproductieconsole

Lawo MC²56 audioproductieconsole heeft een compact formaat, flexibiliteit en een veelzijdig ontwerp, voor toepassingen zo divers als broadcasttrucks en studio’s voor live optredens en opnames. Het is geoptimaliseerd voor de huidige IP-videoproductieomgeving, vanaf de basis ontworpen voor netwerken in complexe productie-infrastructuren, met volledige native ondersteuning voor SMPTE 2110, AES67 / RAVENNA, DANTE en MADI audiostreams. Functies voor netwerkprestaties zijn onder meer IP-Share gain-compensatie en DSCA Dynamic Surface to Core Allocation. De console bevat LiveView ™ -miniatuurvoorbeelden van bijbehorende videostreams, waardoor de nauwkeurigheid van de gebruiker wordt verbeterd in snelle productiesituaties.

Hoogtepunten

Hoogtepunten zijn bediening voor meerdere gebruikers, AutoMix, upmix, downmix en optionele Lawo KICK, Audio-Follow-Video-functionaliteit, geïntegreerde 3D / Immersive mengtools en parallelle compressie voor uitzendingstoepassingen, dynamische tijdcode-automatisering, Lawo-grade microfoonvoorversterkers en verwerking , DAW-afstandsbediening en een aanpasbare signaalketen met vier onafhankelijke dynamische modules voor opnametaken, en Selective Recall, Oversnaps (relatieve trim-sets), cue-lijst voor theaterautomatisering inclusief meerdere triggers (MIDI, GPIO, LTC), Waves SoundGrid en Neumann DMI -8 digitale microfoonintegratie en mirror-console-bediening voor de Performing Arts-sector.

Verkrijgbaar

Verkrijgbaar in frames van 16 tot 112 faders (versie met dubbele fader: tot 144 faders), 8.192 x 8.192 kruispunten, 1024 DSP-kanalen, 192 optelbussen en 128 Aux-bussen met een werking van 44,1 – 96 kHz.

Ruby Radio Console

Ruby is een echte AES67-radioconsole met RAVENNA AoIP en Ember + netwerkbesturing. De Power Core-mengmotor beschikt over redundantie met dubbel netwerk, hitless merge en LACP voor onmiddellijk herstel van netwerkfouten. MADI- en AES67-interfaces met hoge dichtheid, plus acht uitbreidingsslots voor microfoon-, lijn-, AES3- en studio-uitgangen, leveren een enorme hoeveelheid I / O in slechts 1 RU rackruimte. 

Om de veelzijdigheid van de console nog meer te laten zien, kunnen Ruby-klanten hun niveau van DSP-mogelijkheden kiezen uit verschillende gelaagde licentiepakketten. Deze pakketten zijn ontworpen voor kleine, middelgrote en grote consolegroottes en laten gebruikers de perfecte balans vinden tussen kracht en prijs, met tot 96 DSP-kanalen voor nauwkeurige audiovorming, 80 sommerende bussen, meerdere AutoMix-groepen, uitgebreide compressie / uitbreiding / de-essing en veel meer.

 
Lees voortgang

Delen met anderen