Klant omarmt Lawo & RAVENNA IP met 4K OB-vrachtwagen van ARET

Klant omarmt Lawo & RAVENNA IP met 4K OB-vrachtwagen van ARET

Een Lawo 24-fader mc²36 All-in-One console en twee compacte Lawo stageboxen vormen de kern van de nieuwe 4K OB-truck die Lawo-partner ARET Video & Audio Engineering heeft ontworpen en gebouwd voor een klant uit het Midden-Oosten. De klant uit de Golfstaat beheert een op cultuur gebaseerd televisiekanaal naast verschillende toeristische, culturele en media-activiteiten, en is van plan uit te breiden naar het filmen van sportevenementen.

Nieuwe OB-wagen

De nieuwe OB-wagen heeft een lay-out die de interne ruimte maximaliseert en tegelijkertijd interoperabiliteit mogelijk maakt tussen alle drie de operationele gebieden: de belangrijkste productieruimte met monitorwand, slow motion-apparatuur en karaktergeneratorstandaard, de audiokamer met zijn aangepaste akoestische isolatie en de technische en Camera Control-gebied met bediening van maximaal acht camera’s via glasvezelverbinding, plus twee draadloze camera’s. Elk van deze ruimtes, inclusief de rekken, heeft zijn eigen onafhankelijke airconditioningsysteem dat is geoptimaliseerd voor de zware weersomstandigheden in het gebied, zodat het onder alle klimaatomstandigheden kan werken.

 State-of-the-art videoworkflow

De state-of-the-art videoworkflow van de OB-bus wordt aangevuld door een net zo geavanceerd audiosysteem, met connectiviteit die de standaard analoge en AES-poorten ver overtreft. Een glasvezel RAVENNA IP-verbinding met twee Lawo Compact I / O-stageboxen zorgt voor maximale flexibiliteit tijdens producties op afstand en vermindert de bekabelingsinfrastructuur die nodig is om audio terug naar de truck te sturen drastisch – zonder in te boeten aan geluidskwaliteit. De mc²36-console van de bestelwagen is rechtstreeks verbonden met de videorouter via MADI, waardoor routeroperators directe toegang hebben tot alle audiosignalen, plus de krachtige audiosignaalverwerkingstoolbox van Lawo.

 ‘Alles-in-één’ mengsysteem

De Lawo mc²36 console is een ‘alles-in-één’ mengsysteem, ontworpen voor maximaal gebruiksgemak en ongelooflijke prijs-kwaliteitverhouding, en geoptimaliseerd voor snelle werking in veeleisende omgevingen. Zijn compacte formaat en ingebouwde DSP en I / O maken het de perfecte keuze voor OB-productie, maar ook voor stationair gebruik voor uitzending, theater en live geluidstoepassingen. Touchscreen-bedieningselementen bieden directe toegang tot alle functies tijdens snelle productie, en een geïntegreerde Remote Desktop-functie maakt naadloze integratie van externe pc’s met oplossingen van derden in de gebruikersinterface van de console mogelijk. De geïntegreerde DSP Micro Core bevat een 512 x 512 routeringsmatrix met maximaal 192 kanalen audioverwerking; ingebouwde I / O omvat 32 microfooningangen met Lawo-grade voorversterkers, 32 lijnuitgangen, 8 AES3-ingangen en 8 AES3-uitgangen, evenals GPIO, SFP MADI-poort en 3 RAVENNA / AES67 / ST2110-30-poorten.

Elke Lawo Compact I / O stagebox biedt 32 extra mic / line inputs, 32 line outputs, 8 AES3 inputs, 8 AES3 outputs, 8 GPIO, een RAVENNA-poort en een MADI-poort, waardoor de nieuwe OB-wagen letterlijk klaar is voor elk evenement het wordt opgeroepen om te dekken.

“We zijn erg trots op het resultaat”, zegt Umberto Asti, vice-president van ARET. “Dit project is een van de eerste, zo niet de allereerste, full-12G UHD OB-wagen in het Golfgebied, en de workflow is het bewijs dat je een kostenefficiënte 4K OB-wagen kunt bouwen met 12G-SDI zonder de signaalkwaliteit in gevaar te brengen.”

Lees voortgang

Delen met anderen