KNVB zet nieuwe app Close in voor interland met publiek

KNVB zet nieuwe app Close in voor interland met publiek

De maatregelen als gevolg van het coronavirus hebben een grote impact op het betaalde voetbal. Voor het eerst in ruim een jaar kunnen bij de WK-kwalificatiewedstrijd Nederland – Letland op zaterdag 27 maart in het kader van een Fieldlab-onderzoek weer toeschouwers aanwezig zijn. Om de maximaal 5.000 bezoekers veilig en prettig naar en van de Johan Cruijff ArenA te laten gaan, wordt de Close App ingezet. De KNVB gebruikt de app voor crowd control en directe communicatie met de supporters. Bovendien draagt de Close App bij aan het onderzoek om de wedstrijd te evalueren en een terugkeer naar het veilig en verantwoord toelaten van publiek in stadions in de toekomst mogelijk te maken.

Close App

Alle fans die een ticket voor de interland Nederland-Letland hebben gekocht, downloaden vervolgens de Close App om de deelname te voltooien. De KNVB zet de app in om direct en persoonlijk te communiceren over het inplannen van de testen, persoonlijke instructies over de bubbels en het laatste nieuws. De Close App bevat bovendien informatie over parkeren, OnsOranje en fotofilters met de livescore. Daarnaast beschikt de Close App over nieuwtjes en exclusief beeldmateriaal.

Veilig en verantwoord

Gijs de Jong, secretaris-generaal van de KNVB en toernooidirecteur EURO 2020: “Wij vinden niets mooier dan een spannende wedstrijd in een kolkend stadion, maar wel veilig en verantwoord. Dit Fieldlab-experiment is een nieuwe stap richting goed gevulde stadions, maar dat kunnen we natuurlijk niet alleen organiseren. Daarvoor hebben we medewerking nodig van partners als het ministerie van VWS, de gemeente Amsterdam, Fieldlab Evenementen en ook Close. De Close App geeft ons de mogelijkheid om real-time en hyper-gepersonaliseerd met grote groepen fans één-op-één te communiceren en ze te voorzien van de laatste informatie. Tijdens NEC – De Graafschap en Almere City – Cambuur hebben we in een kleinere setting de eerste ervaringen met de Close App opgedaan, bij Nederland – Letland gaan we ervaren hoe de Close App bij grotere evenementen werkt.”

Kiliaan Toorenaar, CEO Close App: “In samenwerking met een groot aantal partijen werken we hard aan de heropening van de evenementenbranche, zoals het betaalde voetbal. We zien dat bezoekers en organisatoren van testevenementen veel waarde hechten aan de informatie die ze krijgen via de Close App. Zo wordt het voor iedereen leuk maar ook verantwoord om weer in grote getale samen te komen.” 

Fieldlab

Close is door Fieldlab Evenementen gekozen als het communicatie- en onderzoeksplatform tussen eventorganisaties en bezoekers van alle pilot-evenementen. Vanuit de evenementensector is in samenwerking met de overheid Fieldlab Evenementen tot stand gekomen. Het doel van Fieldlab Evenementen is om gevalideerde bouwstenen te ontwikkelen als bewijslast van de veilige en betrouwbare aanpak, in co-creatie met bedrijven, overheden, wetenschap, belangenorganisaties en publiek. Om daarmee vertrouwen te creëren bij de Rijksoverheid om zo toetsingskaders te verfijnen en de corona-routekaart aan te kunnen passen. Het programma van Fieldlab Evenementen is gericht op differentiatie van verschillende evenementen (zakelijk en publiek) en situaties (binnen en buiten, statisch of dynamisch, etc.) en het versneld teruggaan naar volledige operatie voor evenementen. De interland Nederland-Letland is met vijfduizend bezoekers het grootste Fieldlab Evenement tot nu toe.

Lees voortgang

Delen met anderen