Koninklijk Theater Carré neemt livestreams op met Panasonic PTZ-camera’s

Koninklijk Theater Carré neemt livestreams op met Panasonic PTZ-camera’s

Crisis maakt creatief. Dat geldt ook voor Koninklijk Theater Carré, dat bij gebrek aan publiek, shows opneemt en live streamt met behulp van Panasonic PTZ-camera’s.

De zaal die normaal plek biedt aan ruim 1.700 mensen is nu leeg en zal dat voorlopig ook nog even blijven. Daarom heeft Carré besloten de geplande shows op te nemen en te streamen, zodat zowel het theater zelf als de uitvoerende artiest nog enige inkomsten hebben. Ook verhuurt Carré de zaal aan bedrijven en instellingen, met inbegrip van de professionele apparatuur. Aan de UVA bijvoorbeeld, die er met een webinar voor gezorgd heeft dat alle studenten tegelijk geïnformeerd konden worden.

Marco Hartendorf, hoofd theatertechniek van Koninklijk Theater Carré, vertelt; “Via mijn vorige werk ben ik bekend geraakt met de camera’s van Panasonic. Het zijn mooie, compacte camera’s met een prachtige lichtopbrengst, die ik dan ook graag wilde gebruiken voor Carré. We beschikken nu over drie PTZ-camera’s van het type AW-HE130 met controller en een handcamera, type AG-AC350. Ook hebben we de bijbehorende trackingsoftware (AW-SF100 ) van Panasonic aangeschaft, waarmee we de camera’s optimaal kunnen bedienen en zo de best mogelijke live-registratie kunnen verzorgen. De handcamera biedt de mogelijkheid om mooie on-site beelden te schieten van bijvoorbeeld de reactie van de artiest na een optreden, of een kort interview op te nemen. Dit zorgt voor een extra beleving voor de mensen thuis.”

Dankzij de speciale cameracontroller beschikt Hartendorf nu over veel meer opnamemogelijkheden, omdat hij zijn beelden vanuit nagenoeg alle posities en standen kan schieten. Met een additioneel softwarepakket kan de theatertechnicus bovendien eenvoudig switchen tussen de camera’s, om de live-ervaring nog beter te maken.

Carré heeft de Panasonic-camera’s al gebruikt voor onder andere de shows van Claudia de Breij, Freek de Jonge en Yentl en de Boer. Hartendorf: “Los van het feit dat we met elke stream veel meer liefhebbers ineens kunnen bereiken dan met een volle zaal, hebben we onze apparatuur al veel vaker kunnen inzetten dan we vooraf hadden gedacht. Zo hebben we een registratie kunnen maken van en voor artiesten, die hun optreden in Carré vastgelegd willen hebben voor eigen gebruik of promotiemateriaal. Bovendien zijn de beeldkwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid van de camera’s fantastisch, dus ook als we weer volle zalen trekken, zullen we onze apparatuur ongetwijfeld blijven inzetten.” Meer informatie over de Panasonic PTZ-camera’s en overige producten is te vinden op: https://business.panasonic.nl/professional-camera/

Lees voortgang

Delen met anderen