L-ISA verzorgt object georiënteerd mixen naar Yamaha’s nieuwste console-werkoppervlakken

L-ISA verzorgt object georiënteerd mixen naar Yamaha’s nieuwste console-werkoppervlakken

Nu meeslepende audio snel de ‘standaard’ wordt voor moderne live geluidsversterking is L-Acoustics verheugd aan te kondigen dat haar L-ISA Immersive Hyperreal Sound-technologie binnenkort native bestuurbaar zal zijn. Dit is mogelijk via de volledige line-up van Yamaha Professional Audio’s RIVAGE PM digitale mengsystemen, inclusief de nieuw gelanceerde PM5 en PM3, dankzij een DeskLink mede ontwikkeld door de twee fabrikanten.

Een kenmerk van de RIVAGE PM-firmwareversie 4.0, die de komende maanden gelijktijdig met de PM5 (CS-R5) en PM3 (CS-R3) hardware zal worden uitgebracht, stelt DeskLink Yamaha’s nieuwste consoles in staat om L-ISA-mixen volledig te besturen, net als hun grotere broers en zussen, het vlaggenschip PM10 en PM7-mengsystemen.

RIVAGE PM-desks

Binnen de RIVAGE PM-desks is voor elk mono- of stereo-ingangskanaal directe bediening van L-ISA-objecten of -groepen beschikbaar op het console-bedieningsoppervlak en de touchscreens. De vijf belangrijkste L-ISA-parameters – Pan, Breedte, Afstand, Hoogte en Aux-verzending – worden ook opgeslagen voor elk object in de consolescènes, met een specifiek terugroepbereik.

Pionier

“Meer dan drie decennia geleden hielp Yamaha als pionier op de markt van digitale mixers en is sindsdien een van de belangrijkste fabrikanten van live consoles gebleven”, zegt Sherif El Barbari, directeur van L-ISA Labs. “Met de recente toevoegingen van de PM5 en PM3 aan hun RIVAGE-assortiment kan Yamaha nu een veel bredere gebruikersbasis huisvesten. Tevens stelt het hen in staat om de toekomst van live geluidsversterking op een zeer intuïtieve manier te ervaren via L-ISA’s objectgebaseerde mixen.”

Samenwerking

“Yamaha is verheugd dat het de integratie van L-ISA-systeembesturing voor de nieuw uitgebreide RIVAGE PM-consoles heeft kunnen opnemen, door de recente lancering van onze nieuwe PM5- en PM3-consolesystemen samen met de V4.0-firmwareversie”, zegt Chris Angell, Yamaha R&D. “Dit opent de deuren van onze samenwerking met L-Acoustics voor een nog breder scala aan klanten en projecten.”

Lees voortgang

Delen met anderen