Lawo introduceert .edge IP-video-infrastructuurplatform

Lawo introduceert .edge IP-video-infrastructuurplatform

Tijdens een wereldwijd online evenement onthulde de Duitse fabrikant van IP-uitzendingen Lawo zijn nieuwe .edge IP-video-infrastructuurplatform op de NAB Show in Las Vegas. De compacte 2RU-behuizing van .edge biedt plaats aan maximaal vier 25/100 GbE .edge-verwerkingsbladen en achterste I/O-platen met de beste signaalconversiedichtheid in zijn klasse.

Elke I/O-blade aan de achterkant biedt 48 HD-BNC-connectoren voor SD/HD/3G/UHD SDI-interface, wat resulteert in 192 SDI/IP-conversies per 2RU. .edge biedt volledige ondersteuning voor de SMPTE ST2110-suite van standaarden met ingebouwde ST2022-7-redundantie, wat niet alleen geavanceerde, op essentie gebaseerde verwerking biedt, maar ook zorgt voor naadloze beschermingsschakeling van audio-, video- en aanvullende datastromen in zowel lokale als wide-area netwerk activiteiten.

“.edge vormt een aanvulling op Lawo’s gevestigde V__matrix-videoverwerkings- en multiviewer-oplossing met een hyper-density SDI/IP-gateway”, legt Phil Myers, Lawo’s CTO, uit. “Het is vanaf het begin ontworpen om een ​​HOME-native klant te zijn. Het wordt automatisch ontdekt en geregistreerd in onze HOME-netwerkomgeving en profiteert van alle next-generation beheerfuncties van HOME: gebruikerstoegangscontrole, in quarantaine plaatsen van onbekende apparaten, netwerkbeveiliging, parameteraanpassing en realtime gezondheidsmonitoring.”

Baseband-achtige routering in IP

Het bordontwerp van .edge is uniek: het heeft geen audio TDM-bus, noch een videomatrix in het midden van zijn architectuur. Video wordt op het IP-pakketniveau op twee manieren geschakeld: ‘make before break’ (MBB) en ‘break before make’ (BBM). Audiosignalen worden geschakeld in MBB-modus met behulp van een V-fadecurve voor zuivere en stille overgangen. .edge’s local loop-ondersteuning stelt gebruikers in staat om lokale inputs naar lokale outputs te routeren, terwijl de pakketreplicatiemogelijkheid het mogelijk maakt dat een eenmaal ontvangen pakket vele malen kan worden gebruikt zonder extra stroombeheer of logische bewerkingen: pakketten in de pakketbuffer zijn beschikbaar voor elke SDI-output.

Software-licentieerbare infrastructuur

.edge is ontworpen als software-licentieerbare infrastructuur en kan maximale OPEX-flexibiliteit bieden voor een op hardware gebaseerde tool. Elke .edge blade kan in verschillende scenario’s worden gebruikt door simpelweg de vereiste functiesets te ontgrendelen via een flexibel licentiesysteem. Naast de basislicentie voor het gebruik van 16 BNC-connectoren, zijn er opties om extra I/O te ontgrendelen tot de volledige 48 BNC‘s. Licenties voor extra functies zijn beschikbaar voor Input Frame Synchronizers, 100GbE-poortactivering en 3G UHD Gearboxing, inclusief Lawo’s unieke ‘UHD Link Rotate‘-functie. Deze functie herschikt automatisch de poten van een vierdraads 3G-SDI-verbinding waarvan de kabels in de verkeerde volgorde zijn aangesloten.

Eenvoudige drop-in SDI-routervervanging

Voor eenvoudige drop-in SDI-routervervanging zijn all-in .edge-bundels beschikbaar voor 288 x 288, 576 x 576 en 1152 x 1152 matrixcapaciteiten, compleet met netwerkswitches naar keuze van de klant en een volledig geclusterde HOME-licentie. Om controlesystemen uit te zenden, gedraagt ​​de .edge/HOME-bundel zich als een traditionele SDI-router, wat betekent dat er geen wijzigingen zijn in de gebruikersinterface of workflows. Hierdoor kunnen omroepen al hun bestaande SDI-apparatuur in bedrijf houden.

“Met .edge profiteert u onmiddellijk van een eenvoudige migratie in één stap naar IP door rackruimte, gewicht en stroomverbruik te besparen“, zegt Andreas Hilmer, Chief Marketing Officer van Lawo. “Na de migratie naar een .edge/HOME-routervervangingsoplossing, kunt u meer doen: u hebt dan een SDI-router die kan worden geschaald volgens uw behoeften. Als uw eisen groeien, kunt u gewoon meer .edge I/O‘s aansluiten op uw netwerkswitch. Aangezien uw core-routeringssysteem nu op IP is gebaseerd, hoeft uw router niet als een monoliet op één plek te staan. Het kan worden verspreid over de faciliteit. Plaats I/O’s waar ze nodig zijn en bespaar aanzienlijke bekabelingskosten. Gebruikers kunnen hun .edge-routeringsinfrastructuur distribueren over meerdere faciliteiten, over het hele land of zelfs over continenten.”

http://www.lawo.com

Lees voortgang

Delen met anderen