Lawo introduceert HOME-apps voor 360° workflow en budgetelasticiteit

Lawo introduceert HOME-apps voor 360° workflow en budgetelasticiteit

Tijdens het speciale online evenement begin april introduceerde LAWO zijn volgende generatie Server-Based Processing Platform, bestaande uit schaalbare, dynamische uitzend- en mediaproductie-apps en microservices. Het commerciële schema waaronder ze beschikbaar zullen worden gesteld, is even revolutionair.

Razendsnel en eenvoudig te installeren en te configureren, Lawo’s HOME Apps draaien op standaardservers, of dat nu on-premise is, in privédatacenters of in de openbare cloud – allemaal beheerd via de uniforme gebruikersinterface van het HOME-beheerplatform.

Vierde bouwsteen – Verwerking

Samen met de introductie van HOME Apps worden de drie bestaande pijlers van HOME – Connectiviteit, Beveiliging en Beheer – vergezeld door een vierde bouwsteen – Verwerking – die de uitzend- en media-activiteiten toekomstbestendig zal maken, waardoor ze opvallend veel flexibiliteit en schaalbaarheid krijgen. Het laat ook voldoende ruimte over voor hybride opstellingen met zowel bestaande hardware als het nieuwe servergebaseerde app-aanbod.

Lawo’s HOME-apps vertegenwoordigen de abstractie van uitzend- en mediafunctionaliteit van de generieke hardware die het zware werk van de computer doet. Wanneer en waar gebruikers het nodig hebben. En met een revolutionair commercieel model.

“Omroepen en serviceproviders genieten niet langer van de luxe om steeds meer op maat gemaakte hardware aan te schaffen om zowel op kruissnelheid als op piekmomenten de vraag naar middelen te dekken”, legt Phil Myers, Lawo’s Chief Technology Officer, uit. “Lawo’s HOME-apps helpen hen lange inactieve tijden te vermijden van dure apparaten die zijn gekocht in afwachting van korte pieken en die verouderd of achterhaald kunnen zijn tegen de tijd dat ze weer nodig zijn.”

HOME Apps zijn ontworpen voor verwerkingskwaliteit van Lawo-kwaliteit in een handige, gecontaineriseerde softwarevorm en kunnen direct via HOME worden op- en teruggedraaid, waardoor alle instellingen handig worden bewaard voor toekomstig gebruik.

Functionaliteit

De eerste vier HOME Apps – Multiviewer, UDX Conversion met HDR-verwerking, Stream Transcoder en Graphic Inserter – verbreden bovendien de pool van functionaliteit waaruit operators kunnen kiezen voor hun producties: het HOME Apps-platform ondersteunt niet alleen SMPTE ST2110 en JPEG XS, maar ook de NDI®- en SRT-protocollen. Meer HOME Apps zullen in de loop van de tijd volgen.

Met ’Lawo Flex’ kunnen klanten de traditionele aankoopmogelijkheden van de technologie combineren met een abonnementsschema dat helpt om pieken in functionele vereisten op een flexibele en kosteneffectieve manier op te vangen. “Lawo is verheugd om een ​​innovatief commercieel model te introduceren dat deze technische innovatie aanvult”, legt Jamie Dunn, Chief Commercial Officer van Lawo, uit. “We begrijpen dat het kopen van softwarefunctionaliteit voor applicaties waarvan het gebruik voortdurend nodig is vanuit investeringsoogpunt zinvol is, maar het bieden van enige commerciële elasticiteit is zeer aantrekkelijk voor eenmalige grotere evenementen of vereisten. Hiervoor bieden ‘Lawo Flex-abonnementen’ een perfect mechanisme om op aanvraag toegang te krijgen tot elke Lawo-functionaliteit in het ecosysteem.” Het Lawo-team is ervan overtuigd dat de adembenemende evolutie van de omroep- en media-industrie vereist dat alle spelers buiten de gebaande paden denken. Grote host-omroepdiensten hebben de zeer innovatieve HOME Apps-oplossing al omarmd en Lawo verwacht een massale buy-in van de omroepgemeenschap in het algemeen voor een bedrijfsmodel dat hen helpt

Lees voortgang

Delen met anderen