Lawo RƎLAY v4.2-software is klaar voor virtuele machines

Lawo RƎLAY v4.2-software is klaar voor virtuele machines

Nu virtualisatie een hot topic is voor omroepen, introduceert Lawo een nieuwe versie van de RƎLAY virtuele radio-softwaresuite die is geoptimaliseerd om te draaien in virtuele machines.

De nieuwe RƎLAY v4.2-software draait op standaard Windows®-gebaseerde pc’s en laptops, ofwel stand-alone ofwel als onderdeel van een RAVENNA/AES67-netwerk, maar kan ook worden ingezet binnen virtuele machines die worden gehost op cloudgebaseerde servers, dankzij tal van the-scenes optimalisaties en prestatie-upgrades waardoor RLAY-programma’s nog soepeler en efficiënter werken.

“Radiotechnici zijn klaar voor virtualisatie”, zegt Johan Boqvist, Senior Product Manager, Radio. “Beheer van telefoonoproepen, softwarecodecs, streaming-apps en, belangrijker nog, afspeelsystemen zijn nu allemaal beschikbaar in de software. RƎLAY vertegenwoordigt het laatste stukje van de puzzel: virtuele mix- en routingsoftware die die andere software in één handig pakket kan samenvoegen. Het resultaat is de mogelijkheid om uitgezonden audio te creëren, mixen, routeren en distribueren binnen een virtuele machine-omgeving. RƎLAY 4.2 is een geweldige tool voor omroepen die bruggen willen bouwen tussen de cloud en bare-metal computerapparatuur.”

“Lawo is net zo enthousiast over het virtualiseren van radioproductie als omroepen”, zegt Lawo Radio Marketing Specialist Clark Novak. “We hebben altijd gezegd dat virtualisatie de toekomst is, en met RƎLAY v4.2 is die toekomst er!”

Omroepen zijn dol op RƎLAY VRX, de Windows-native virtuele mixersoftware met touchscreenbediening. RƎLAY VRX wordt over de hele wereld ingezet bij radiostations, gebruikt voor nieuwswerkstations, productieruimtes en zelfs on-air studio’s. Met de toevoeging van een metgezel Lawo OnAir 4 audio-interface, is RƎLAY VRX ook perfect voor uitzendingen op afstand en thuis studio gebruik.

De RƎLAY virtuele radiosoftwarefamilie omvat vier apps:

• RƎLAY VRX, een virtuele radiomixer met touchscreen, beschikbaar in een versie met 4 fader, 12 ingangen (VRX4) en een versie met 8 fader en 24 ingangen (VRX8) met geavanceerde functies zoals Lawo AutoMix, Autogain en de mogelijkheid om VST-plug-ins te hosten.

• RƎLAY VPB, een Virtual Patch Bay-applicatie die traditionele audiobronnen, audio van pc-apps en zelfs RAVENNA / AES67-streams kan mixen en routeren, evenals machinelogische commando’s.

• RƎLAY AoIP Stream Monitor, ’s werelds eerste inspectie- en monitoringtool voor AES67-netwerken, met configureerbare audio-aanwezigheidsbewaking, luidheidsmeting, signaalkwaliteitsanalyse en SDP-inspectie voor maximaal 16 kritische AES67-streams.

• RƎLAY VSC Virtual Sound Card, een 8×8 RAVENNA / AES67-geluidskaartvervanging voor Windows-pc’s.

Radio-omroepen over de hele wereld hebben de voordelen ontdekt van AES67-streaming, routing en mixen met behulp van RƎLAY-software in productie-, nieuws- en afgelegen omgevingen. Alle RƎLAY-software draait op pc’s met standaard Windows-versies en in VMWare Server 6.6 virtuele machine-omgevingen. RƎLAY-gebruikers kunnen de v4.2-software-upgrade rechtstreeks downloaden van het Lawo Downloadcenter op www.lawo.com. Voor meer informatie over RƎLAY, of om gratis RƎLAY demonstratiesoftware te downloaden, ga naar www.lawo.com/r3lay/.

Lees voortgang

Delen met anderen