Lawo Ruby Mixing Console rust derde On-Air Studio uit in Zwitserland

Lawo Ruby Mixing Console rust derde On-Air Studio uit in Zwitserland

Het tweetalige Zwitserse radiostation Canal 3, dat uitzendt op twee frequenties in de kantons Bern en Solothurn, heeft de populaire Lawo ruby ​​on-air console, gecombineerd met de Power Core DSP-mengmotor, gekozen als het middelpunt van hun onlangs voltooide lucht studio.

Dubbel gebruik

Ontworpen voor dubbel gebruik als zowel een pre-productie studio als een vervangende on-air ruimte is dit de derde studio van Canal 3 die is uitgerust met Lawo-radioproducten. Hun nieuwe ruby-console heeft een workflow-geoptimaliseerde split-frame setup, met een 12-fader hoofd mixing oppervlak voor dj’s en een extra 4-fader-module voor in-studio nieuwslezers.

Unieke configuratie

Deze unieke configuratie stelt radiopresentatoren in staat om onafhankelijk te werken, gebruikmakend van fysiek gescheiden delen van hetzelfde mix oppervlak. Advies, constructie, installatie en inbedrijfstelling van zowel de uitzendtechnologie als de studio-inrichting werden verzorgd door de in Zürich gevestigde systeemintegrator SLG Broadcast AG.

Radio Of The Year Award

Kanaal 3 bedient het gebied van de Berner Jura tot Lyss en van Erlach tot Solothurn, met programma’s in zowel Zwitsers, Duits als Frans. In 2007 ontving het station de Radio Of The Year Award voor zijn Franstalige programmering vanwege het grote luisterpubliek; sindsdien heeft de zender haar succes voortgezet en alleen al in de afgelopen vier jaar met 50% vergroot.

Vertrouwen

Canal 3 vertrouwt al jaren op Lawo. “De twee bestaande productiestudio‘s voor Duitse en Franstalige programma‘s werden in 2010 en 2011 voor het eerst uitgerust met Lawo zirkon-mengpanelen“, legt Benedikt Hurni, Sales & Operations Manager bij SLG Broadcast uit. ”Bovendien werd in 2018 in opdracht van SLG een mobiele studio-installatie gemaakt, bestaande uit drie flightcases, met een Ruby console met 12 faders en Power Core.

Omdat deze installaties zo goed presteerden, wilde Canal 3 natuurlijk hun nieuwe studio uitrusten met de nieuwste Lawo-technologie – met name Ruby en Power Core. MADI wordt gebruikt om de nieuwe studio te verbinden met zijn twee reeds bestaande tegenhangers.

Lawo-technologie

“Deze nieuwe bestelling voor een derde studio laat zien dat Canal 3 behoorlijk tevreden is met de Lawo-technologie en met de diensten van SLG als systeemhuis“, merkt Hurni tevreden op. Programmadirecteur van het station, Kevin Gander, is het daarmee eens. “Onze oude pre-productiestudio had liever low-budget apparatuur. Dankzij financiële steun van onze overheid voor technische vooruitgangsprojecten was het eindelijk mogelijk om een ​​goede derde studio te bouwen – en met behulp van radiotechnologie waarmee we al jaren goede ervaring hebben, zowel qua kwaliteit als qua betrouwbaarheid.”

www.lawo.com  

Lees voortgang

Delen met anderen