Lawo verwelkomt het samenvoegen van technologieën als de eerste onder de thuis-equivalenten

Lawo verwelkomt het samenvoegen van technologieën als de eerste onder de thuis-equivalenten

Merging Technologies en Lawo hebben aangekondigd dat Merging de eerste leverancier is wiens oplossingen volledig zijn geïntegreerd met Lawo’s HOME-platform, met alle toegangsprivileges tot de onschatbare diensten die worden aangeboden door dit baanbrekende IP-infrastructuurbeheerplatform.

HOME-ecosysteem

Eersteklas burgerschap in het HOME-ecosysteem betekent dat alle compatibele Merging-producten – hun virtuele audioapparaten en binnenkort ook hun Anubis-, Horus- en Hapi-interfaces – zullen profiteren van directe IP-detectie en -registratie, intuïtieve streamrouting, apparaatbewaking, diagnostiek, parameter controle en de beveiligingsfuncties die worden aangeboden door het HOME-platform, allemaal mogelijk gemaakt via een enkele controle-API.

Een langverwacht resultaat van de gedurfde zet van Merging is dat de parameters van Merging-producten gemakkelijk kunnen worden aangepast vanaf een console uit de mc²-serie met ingebouwde HOME-functionaliteit.

Podiumkunsten

Christian Struck, Lawo’s Senior Product Manager Audio Production, juicht de beslissing van Merging Technologies toe om HOME te ondersteunen: “Vooral in de podiumkunsten waar de kwaliteit van het opnemen en afspelen van audio van cruciaal belang is, maken operators vaak gebruik van de sonische uitmuntendheid van Merging’s audiovoorversterkers in combinatie met een Lawo mc² -serie console. Een directe communicatielijn tussen de twee biedt gecentraliseerde toegang tot uitgebreide parameteraanpassingen en alle realtime informatie, beveiliging en controle die de operators van vandaag nodig hebben.”

Claude Cellier, CEO van Merging Technologies, sluit zich daarbij aan: “We beschouwen de integratie van Merging-producten met het HOME-platform van Lawo als een perfecte match. Een groeiend aantal gebruikers vroeg om een ​​manier om onze voorversterkers op afstand te bedienen vanaf een Lawo mc²-console. Naast algemeen bedieningsgemak biedt HOME razendsnelle ontdekking en registratie, en meer. We zijn er zeker van dat de gebruikers van Merging Technologies deze controle- en monitoringfuncties zullen waarderen.”

De volgende Merging Technologies-producten zijn HOME-compatibel in bèta, met een verwachte release vóór de zomer:

• Anubis

• Hapi MKII

Verwacht wordt dat alle Merging I/O-producten vóór IBC 2022 aan de eisen zullen voldoen.

Eerder verzonden, in aanmerking komende Merging Technologies-software en -hardware kunnen aan het HOME-ecosysteem worden toegevoegd via een eenvoudige firmware-update die rond die tijd ook beschikbaar zou moeten komen.

“Lawo heeft altijd open gestaan ​​om andere leveranciers toegang te verlenen tot het HOME-beheerplatform“, legt Axel Kern, Senior Director Cloud and Infrastructure Solutions van Lawo, uit. “Ik ben bijzonder verheugd dat Merging Technologies, een zeer gerespecteerde leverancier, als eerste oog in oog mag staan ​​met een gestaag groeiend aantal Lawo-producten. En ik kijk ernaar uit om in de toekomst meer verkopers aan de HOME-tafel te verwelkomen.” Demonstraties van het samenvoegen van producten als onderdeel van het HOME-systeem zullen worden gehost op de Lawo-stand # C6932 op NAB 2022.

Extra verbeterde functie

In een tweede aankondiging bevestigden Merging Technologies en Lawo dat er binnenkort een extra verbeterde functie beschikbaar komt voor klanten van software en hardware van de twee merken. Talloze operators gebruiken een Lawo-console in combinatie met Pyramix, als een DAW, of Ovation, als een afspeelsysteem. Er zijn veel protocollen beschikbaar om digitale audiowerkstations aan te sluiten op consoles of controllers. OASIS is het eigen op Ethernet gebaseerde protocol van Merging Technologies. Heel wat fabrikanten van consoles en controllers hebben dit protocol in hun producten opgenomen om rechtstreeks verbinding te maken met Pyramix en Ovation. De toevoeging van Lawo is een grote stap voorwaarts. Vanaf nu is het mogelijk om direct te koppelen en workflows en totale recalls te vergemakkelijken.

Belangrijke bonus

Maurice Engler, product- en projectmanager van Merging, merkte op: “Deze ontwikkeling is echt een belangrijke bonus voor gebruikers in verschillende scenario’s, waaronder live-uitzending, opname en postproductie, en we verwelkomen dit initiatief van Lawo van harte.“

Christian Struck van Lawo voegde eraan toe dat de nieuwe release van de audioproductiesoftware die op NAB 2022 (V10.2.4) wordt onthuld, uitgebreide Pyramix- en Ovation-ondersteuning zal bieden, naast andere coole nieuwe functies.

Lees voortgang

Delen met anderen