Lawo’s HOME Platform en Zurich Opera’s IP Remote Production Project winnen prestigieuze prijzen

Lawo’s HOME Platform en Zurich Opera’s IP Remote Production Project winnen prestigieuze prijzen

Het was een veelbewogen start van de maand november voor Lawo, dat twee brancheprijzen won die de belangrijkste en meest veelbelovende nieuwe producten en technologieën erkennen.

HOME

Ten eerste was de ‘2021 NAB Show Product of the Year Award’ in de categorie ‘IT Networking/Infrastructure & Security’ voor Lawo’s HOME Management Platform voor IP-gebaseerde media-infrastructuren. HOME, gelanceerd in april, is native gebouwd op een cloud-ready microservices-architectuur, waardoor gebruikers vanaf het begin verbinding kunnen maken met, beheren en beveiligen van netwerkproductie-installaties. Het biedt gecentraliseerde toegang en controle voor alle Lawo-uitrusting binnen een opstelling. Met HOME begint de cloud op de campus, privé en lokaal. Het verandert een scala aan apparaten, opstellingen, locaties, hubs en datacenters in een krachtig, flexibel multi-site netwerk – snel en op een perfect veilige manier. Binnen HOME vinden apparaten automatisch plaats, terwijl registratie en toegang tot het netwerk slechts een druk op de knop is. HOME helpt uitzendprofessionals om te voldoen aan enkele van de meest veeleisende vereisten van moderne IP-infrastructuren, waaronder geautomatiseerde detectie en registratie van apparaten, verbindingsbeheer, stroomregeling, software- en firmwarebeheer, schaalbaarheid en beveiliging.

“Genomineerden zoals Lawo brengen een revolutie teweeg in de manier waarop mensen media en entertainment ervaren”, zegt Chris Brown, Executive Vice President of Conventions and Business Operations van NAB. “De 2021 NAB Show Product of the Year Awards benadrukken het beste van wat nieuw is en vieren de doorbraken en vorderingen binnen de contentindustrie.”

AVard

Met zijn gedurfde project om operavoorstellingen van topniveau te blijven produceren in ongunstige tijden, heeft Zurich Opera een ‘AVard‘ voor ‘Best Innovative Integration 2021‘ behaald. De AVard, geschonken door de Ebner Media Group, is een ProAV-prijs in Duitsland die de beste projecten, producten en geesten eert. Om het seizoen 2020-21 te redden, gebruikte Zurich Opera een Lawo IP-gebaseerde, bijna-zero latency-opstelling om muzikanten, het koor en de solisten fysiek te scheiden, terwijl ze ze op een virtueel niveau in de zaal verenigden. De solisten op het podium volgden de dirigent op een scherm en het orkest werd vervangen door 10 sprekers in de pits. Dankzij deskundige 3D-audiomixing met akoestische bewegingen van het koor, was het realisme verbluffend. Er werd geen geluidsversterking gebruikt voor de solisten. Een groot aantal nieuwe ervaringen onder het ontzagwekkende technische beheer van Oleg Surgutschow en Michael Utz hebben de perceptie van technologie veranderd in een sector die beslist niet langer technologie-avers is.

“We ontvingen talloze telefoontjes van andere locaties over de hele wereld en ik werd gevraagd om het project te presenteren aan mijn collega’s tijdens de Tonmeistertagung in Duitsland van dit jaar”, legt de in Zwitserland gevestigde Oleg Surgutschow uit, het hoofd van de audio- en video-afdeling van de Opera van Zürich. “De sleutel tot ons succes was om te vertrouwen op Lawo-consoles, V__remote4-eenheden en RAVENNA. Bovendien ontdekte Michael Utz dat videolatentie kan worden geminimaliseerd als alle camera’s worden gesynchroniseerd met het netwerk.”

Lees voortgang

Delen met anderen