LD Systems presenteert de nieuwe DAVE G4X-serie

LD Systems presenteert de nieuwe DAVE G4X-serie

LD Systems presenteert met trots de nieuwe DAVE G4X-serie. Precies 10 jaar na de release van de zeer succesvolle en langlopende DAVE G3, zet de DAVE G4X nieuwe standaarden op het gebied van actieve 2.1 PA-systemen voor DJ’s, live groepen, solo-entertainers of feesten. Verkrijgbaar in vier formaten en prestatieklassen – van de bijzonder compacte DAVE 10 G4X tot de DAVE 18 G4X, die is uitgerust met een krachtige 18-inch subwoofer – maakt de DAVE G4X-serie over de hele linie indruk met zijn moderne scala aan functies en een professioneel akoestisch ontwerp in een verscheidenheid aan toepassingen.

Krachtig en universeel

DAVE – een naam die bij LD Systems staat voor actieve 2.1 PA-systemen die alles bieden wat dj’s en muzikanten nodig hebben: een krachtig en universeel toepasbaar geluid, geavanceerde functies en compacte afmetingen. Met de DAVE G4X-serie luidt LD Systems nu de revolutie in, door de extreem populaire PA-systemen vanaf de grond af grondig opnieuw te ontwikkelen. De beschikbare modellen zijn de DAVE 10 G4X (2 x dubbele 4” satellieten + 10” subwoofer, 680 W), de DAVE 12 G4X (2 x 6,5” satellieten + 12” subwoofer, 1.460 W), de DAVE 15 G4X (2 x 8” satellieten + 15” subwoofer, 2.060 W) en de DAVE 18 G4X (2 x 8” satellieten + 18” subwoofer, 4.000 W).

DAVE G4X-versies

Alle DAVE G4X-versies beschikken nu over een geïntegreerde 6-kanaals mixer met alle belangrijke ingangsopties voor een breed scala aan opstellingen bestaande uit microfoons, instrumenten, signalen op lijnniveau en hulpspelers – bedraad en draadloos, dankzij geïntegreerde Bluetooth voor eenvoudig streamen via een smartphone of tablet. De eerste twee kanalen van de mixer zijn ontworpen als kanaalstrips, waardoor de optionele aansluiting van een microfoon, een instrument met hoge impedantie – bijvoorbeeld gitaar en/of bas – en bronnen op lijnniveau mogelijk is. Stereo lijningangen 3 + 4 zijn geschikt voor keyboards, synthesizers, drummachines of kleine e-drumkits. De digitale SPDIF-stereo-ingang en de Bluetooth-connectiviteit maken de DAVE G4X-serie nog veelzijdiger. Zo kan de opstelling worden uitgebreid met een mediaspeler, computer of smartphone om achtergrondtracks, geluidseffecten, pauzemuziek af te spelen of om de DAVE G4X als karaokesysteem te gebruiken.

Nieuw ontwerp

Naast de verbeterde functionaliteit heeft LD Systems de DAVE G4X-serie helemaal opnieuw ontworpen en ontwikkeld. Dit komt niet alleen instrumenten en muziek ten goede, maar ook de spraakverstaanbaarheid wanneer de PA wordt gebruikt voor spraakversterking. De akoestische concepten omvatten nieuwe compressiedrivers en golfgeleiders voor een homogene en directionele spreiding, evenals FIR-filters en ultramoderne DSP-technologie voor transparant, kleurloos geluid. Daarnaast is de subwoofer uitgerust met een grotere spreekspoel en een geoptimaliseerd basreflexsysteem om ventilatiegeluid tot een minimum te beperken.

Compacte allround PA

De DAVE G4X-serie is een compacte allround PA voor gebruik onderweg en wint overal fans met zijn robuuste ontwerp van de behuizing (inclusief polyurea-coating) in alle configuraties. Last but not least dragen de selecteerbare moduspresets voor klassiek stereogebruik of een opstelling met twee dicht bij elkaar geplaatste satellieten op een T-standaard boven de subwoofer hieraan bij – de DAVE G4X overtuigt sonisch in alle configuraties. Deze laatste preset zorgt bijvoorbeeld voor storingsvrije clustering van twee satellieten door een speciale M/S-verdeling en reproductie van het stereosignaal voor meer headroom en richtingsgevoeligheid.

Accessoires

Ook op het gebied van accessoires heeft LD Systems aan alle gangbare toepassingen gedacht. Het assortiment strekt zich uit van op maat gemaakte tassen tot een rolplank en de eerder genoemde T-standaard. Speciaal voor het DAVE 10 G4X geluidssysteem zijn ook een paalmontagestandaard en een wandmontage voor de satellieten verkrijgbaar.

De drie grotere modellen van de serie DAVE 12 G4X, 15 G4X en 18 G4X zijn nu beschikbaar. Het model DAVE 10 G4X is vanaf begin 2023 verkrijgbaar.

#LDSystems #YourSoundOurMission #ProAudio #EventTech #ExperienceEventTechnology

Meer informatie:

ld-systems.com/dave-g4x-series

adamhall.com

blog.adamhall.com

Lees voortgang

Delen met anderen