LD Systems presenteert de nieuwe MON G3-serie podiummonitors

LD Systems presenteert de nieuwe MON G3-serie podiummonitors

LD Systems presenteert zijn nieuwe MON G3-serie. Deze derde generatie actieve podiummonitors is zowel technisch als visueel volledig opnieuw ontworpen en biedt veeleisende muzikanten, bands, DJ’s en dienstverleners op het gebied van evenemententechnologie de ideale mix van robuustheid, veelzijdigheid en volledige geluidskwaliteit.

Met hun coaxiale luidsprekerontwerp, geïntegreerde DSP-functies en veelzijdige aansluitmogelijkheden kunnen de MON G3-units uiterst flexibel in verschillende podiumopstellingen worden geïntegreerd. Of het nu gaat om een ​​klassieke monitor aan de rand van het podium of een specifieke monitoringoplossing voor DJ’s, entertainers en sprekers, of als PA-luidspreker op een standaard. De MON G3-serie omvat vier modellen in de maten 8″, 10″, 12″ en 15″.

Nieuw ontwikkelde combinatie

Bij de ontwikkeling van de nieuwe MON G3-serie heeft LD Systems zich laten leiden door de kenmerken en functies van dure podiummonitoren die worden gebruikt bij grote evenementen en op tournees. Zo zijn de MON G3-modellen gebaseerd op een nieuw ontwikkelde combinatie van woofer en titanium tweeter in een compact coaxiaal ontwerp, die zowel buiten de ideale luisteras als op korte afstand een consistent geluid leveren – bijvoorbeeld als stereomonitor luidsprekers op een DJ-bureau. Bovendien zorgt de geïntegreerde CD-hoorn met zijn geoptimaliseerde spreidingspatroon van 50° (h) x 90° (v) voor een helder en gescheiden geluidsbeeld zodra er meerdere monitoren met verschillende monitormixen op het podium worden gebruikt.

Actieve MON G3-serie

De actieve MON G3-serie wordt aangedreven door een zeer efficiënte klasse D-eindversterker met 300 W RMS en maximaal 1.200 W piekvermogen, wat betekent dat de podiummonitors zich zelfs op luide podia gemakkelijk kunnen laten gelden. Dankzij het geïntegreerde koellichaam werken de MON G3-modellen zonder ventilator en zijn dus ook geschikt voor geluidsgevoelig gebruik bij lezingen, paneldiscussies of unplugged optredens.

De nieuwe DynX DSP van de tweede generatie biedt gebruikers een breed scala aan aanpassingsmogelijkheden. Via een 3-bands EQ, vier EQ-presets, een notch-filter en een delay-functie kan het geluid van de podiummonitor nauwkeurig worden aangepast aan verschillende monitoropstellingen en podiumvereisten. Aan de aansluitzijde bevinden zich PowerCon-compatibele netaansluitingen (in/uit), twee lijningangen met XLR-jack combo-aansluiting en twee XLR Thru-uitgangen voor de lusaansluiting van extra monitoren.

Modern ontwerp

De MON G3-serie biedt een modern ontwerp dat vanaf de basis opnieuw is ontworpen. Alle aansluitingen, bedieningselementen en handgrepen bevinden zich aan de zijkanten van de behuizing, wat niet alleen de toegang op het podium vergemakkelijkt, maar dankzij de verzonken opstelling ook beschermt tegen stoten en onbedoelde aanpassingen. De MON G3-serie wordt gecompleteerd door een robuuste polyurea-coating, een stevig luidsprekerrooster en een 36 mm flens aan de zijkant voor verticaal gebruik als PA-luidspreker op een luidsprekerstatief. Voor dit laatste bieden alle MON G3-modellen een standalone full-range modus als selecteerbare DSP-preset.

De nieuwe LD Systems MON G3-serie is nu verkrijgbaar.

#LDSystems #YourSoundOurMission #ProAudio #EventTech #ExperienceEventTech

Verdere informatie:

ld-systems.com/mon-g3-series

adamhall.com

blog.adamhall.com

Lees voortgang

Delen met anderen