LD Systems verzorgt geluid voor pop-up evenement voor cultmerk VANS in Seoul

LD Systems verzorgt geluid voor pop-up evenement voor cultmerk VANS in Seoul

Eind oktober ging de Amerikaanse schoenenfabrikant VANS ondergronds in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul. Het legendarische skatemerk organiseerde een tweedaags pop-up-evenement met een shoppingmarkt, skateshows en DJ-concerten in een ongebruikt metrostation. De Koreaanse audiospecialisten van Sonic Value vertrouwden op een uitgebreide LD Systems-opstelling bestaande uit MAILA, CURV 500, MAUI P900 en meer om optimale geluidsversterking te bieden voor alle programma-items in de uitdagende akoestische omgeving.

“De locatie was een echte uitdaging”, bevestigt Ethan Yoon, hoofd van het technische team bij Sonic Value. “Bijna overal stenen oppervlakken, veel pilaren, een buisvorm en lage plafonds. Door de vrijwel ongehinderde reflecties van de harde oppervlakken was het vanaf het begin duidelijk dat we de kamer niet op hoog niveau konden bespelen, maar moesten vertrouwen op een slim meerzonesysteem om blinde vlekken of een daling van het niveau of de geluidskwaliteit te voorkomen.”

MAILA & CURV 500

Sonic Value gebruikte een dubbele LD Systems MAILA ground stack-opstelling als hoofd-PA voor de DJ-concerten: MAILA L met twee 2×15” MAILA SUB hoogwaardige subwoofers, elk voor de externe stereogeluidsversterking en een MAILA M met 2×2 MAILA SUB’s als de intern stereosysteem. ”Ons doel was om een ​​natuurlijk geluidsbeeld te creëren in de hele zaal die het publiek omringt”, legt Ethan Yoon uit. Om deze reden heeft Sonic Value surroundsystemen toegevoegd aan de zijkanten en achterkant van de hoofd-PA. Naast een ander MAILA S-stereosysteem aan de achterzijde werden in totaal tien CURV 500-arraysystemen, elk bestaande uit een D SAT duplexsatelliet en een SLA SmartLink-adapter, op stands aan de zijkanten en achterkant geplaatst. Nog twee identieke CURV 500-units werden gebruikt als frontfills voor het DJ-podium om geluid te leveren aan de eerste rijen van het publiek, die niet volledig werden gedekt door de MAILA-hoofdsystemen.

”Met MAILA hebben we voornamelijk het lage frequentiebereik gelijkmatig voor de hele locatie gedekt”, voegt Inho Cheon, Associate Brand Manager bij Sonic Value, toe. De CURV 500‘s boden ondersteuning in de midden- en hoge frequenties en zorgden met hun precieze spreidingsgedrag bovendien voor een meeslepend geluidsbeeld. We moesten de hoeken van de MAILA-satellieten verschillende keren aanpassen totdat we de gewenste ruimtedekking bereikten. Het EasySplay-mechanisme maakte dit gemakkelijk. Met een conventioneel luidsprekersysteem hadden we het krappe tijdsbestek waarschijnlijk niet kunnen halen.”


MAUI, DAVE & Co. Naast het uitgebreide hoofdgeluidssysteem werden tijdens het VANS pop-up evenement ook andere luidsprekerseries van LD Systems gebruikt. Een combinatie van MON 15 A G3 coaxiale podiummonitors en STINGER SUB 15 A G3 15” basreflexsubwoofers zorgde voor krachtige monitoring voor het DJ-podium. Het aangrenzende marktgebied was iets rustiger. De VANS-winkel, waarvan de ingang werd geflankeerd door drie MAUI P900-kolom-PA’s van Porsche Design Studio, was het drukst. Voor de DJ-booth in het marktgedeelte plaatste Sonic Value twee DAVE 18 G4X 2.1 PA-systemen in een DSP-ondersteunde storingsvrije clusteropstelling, elk met twee dicht bij elkaar gelegen satellieten op een T-standaard boven de 18” subwoofers. Twee MAUI 11 G3-kolom-PA’s dienden als monitoringsysteem voor de DJ-booth in ontvangststijl – één in het zwart, één in het wit, gebaseerd op het iconische schaakbordontwerp van de beroemdste VANS-schoenen…

#LDSystems #YourSoundOurMission #EventTech #ExperienceEventTechnology

Verdere informatie:

vans.com

sonicvalue.com

ld-systems.com

adamhall.com

Lees voortgang

Delen met anderen