#LightItInRed ondersteunt #WeMakeEvents Red Alert-campagne

#LightItInRed ondersteunt #WeMakeEvents Red Alert-campagne

Het Britse initiatief #LightItInRed maakt deel uit van de ‘Red Alert’ actiedag van 11 augustus die werd georganiseerd en gecoördineerd door #WeMakeEvents en PLASA (de Professional Lighting & Sound Association). Red Alert werd ook ondersteund door tal van bedrijven, professionals, organisaties en andere individuen en beoefenaars die werkzaam zijn in de entertainmenttechnologie-industrie en de podiumkunstensector.

Onder de aandacht brengen

Het doel van de Red Alert-campagne is om de live-entertainment- en technische productiesector onder de aandacht te brengen van politici. De reden is om dringende financiële hulp te eisen voor de sector totdat de massale bijeenkomsten kunnen terugkeren. De industrie staat op instorten na vijf maanden geen werk of cashflow en geen tijdschema voor een herstart. Dit wordt nog verergerd door recente wijzigingen in het coronavirus-banenbehoudschema, wat betekent dat bedrijven die al krap bij kas zitten, verder onder druk zullen komen te staan ​​om ontslagen te plegen.

Verlichtingsactie

Op 6 juli startte #LightItInRed een verlichtingsactie waarbij bijna 700 gebouwen, monumenten, herkenningspunten en ruimtes in Engeland werden verlicht in ‘noodrood’ om het bewustzijn van deze nare situatie te vergroten.

De Britse live-entertainment- en technische en creatieve productie-industrie blijft enorm ondergewaardeerd, terwijl ze een enorme bijdrage levert aan het BBP en de Britse schatkist door middel van live-evenementen, optredens, concertreizen, festivals, enz. Het was in 2018 de snelst groeiende sector van het land en biedt een breed scala aan banen en carrières.

Fondsen

Het DCMS heeft £ 1,57 miljard voor de sector veilig gesteld – aangekondigd de dag voor het # LightItInRed-evenement in juli – wat fantastisch is, maar het lijkt erop dat deze £ 1,57 miljard voornamelijk bestemd is voor theaters, locaties, instellingen en de erfgoedsector met slechts een klein bedrag om de vele kleine locaties in het land te helpen. #LightItInRed heeft ook nog niet gehoord dat iemand met succes toegang heeft tot deze fondsen.

Dynamisch

De bedrijven en personen die er werken zijn niet alleen enorm dynamisch, getalenteerd en vindingrijk, ze nemen ook aanzienlijke persoonlijke risico’s door miljarden te lenen voor de aanschaf van apparatuur, gebouwen, hypotheken en personeel. Deze sector – live-entertainment, festivals, muziek, comedy, touring, zakelijke en industriële evenementen, promotors en fabrikanten enz., is enorm en vertegenwoordigt ten minste de helft van de totale sector die via het DCMS wordt vertegenwoordigd.

Ondanks alle recente positieve uitspraken van de regering kunnen de live-evenementen en de technische productie-industrie op dit moment nog steeds niet werken.

Lees voortgang

Delen met anderen