#LightTheSky voor helden die zich inzetten tegen COVID-19

#LightTheSky voor helden die zich inzetten tegen COVID-19

Op zondag 22 maart, in een daad van solidariteit met alle helden die de wereldwijde pandemie van COVID-19 bestrijden, verlichtten AV-verhuurbedrijven in de Benelux, inclusief op Curaçao, de nachtelijke hemel in een initiatief genaamd #LightTheSky.

Talloze bedrijven, locaties en individuen namen deel door ofwel de lichtbundels naar de hemel te richten ofwel door architectuur zoals ziekenhuizen en parken te verlichten. De reactie op het initiatief was overweldigend positief, aangezien de evenementenindustrie haar steun betoonde aan alle medische staf en andere eerstelijnsmedewerkers die zich voor 200% inzetten om ons allemaal te beschermen.

Thuis van genieten

Een groot aantal verlichtingsfabrikanten was vertegenwoordigd en het Nederlandse verhuurbedrijf MM Licht & Geluid nam met trots deel aan de actie door de lucht ten zuidwesten van Rotterdam te vullen met Elation Platinum HFX ™ -armaturen en andere lichten. “We hebben deelgenomen door heldere lichtstralen door onze hele regio te sturen en onze locatie te verlichten – met een minimum aan personeel natuurlijk”, aldus Maarten Alleman van MM Licht & Geluid. “Het idee was om iets te doen waar mensen thuis van kunnen genieten. Omdat velen van ons momenteel vastzitten zonder productiewerk, verlichtten we de lucht en oriëntatiepunten als een blijk van solidariteit en steun voor de helden van onze samenleving, maar ook voor alle anderen die hun steentje bijdragen, al was het maar door thuis te blijven.”

Links:
https://www.facebook.com/MMLichtenGeluid/
https://www.facebook.com/events/523858055211692/
https://www.facebook.com/Light-The-Sky-110433090596721

Kracht van entertainment

Ook Highlite nam deel aan het initiatief. “Hieruit bleek eens te meer dat de kracht van entertainment in ons allen zit, ongeacht de situatie. Vanuit Highlite willen we al die mensen bedanken die zo hard werken voor ons allemaal om veilig te blijven terwijl we door Covid-19 worden getroffen. We willen alle collega’s uit de sector bedanken die het mogelijk hebben gemaakt en die gisteren een licht van hoop in de lucht hebben laten schijnen. We willen vooral de trotse eigenaren van onze merken bedanken, maar ook iedereen die meegedaan heeft en ons foto’s heeft gestuurd.

Dit zijn slechts enkele van de lichten die gisteren de hemel hebben verlicht, met dank aan THE LIGHTS.nl, CREATE amazing things, Paco support, het Light Package en Highlite Rent, die gebruik hebben gemaakt van Infinity Intelligent Light en Showtec armaturen zoals de Infinity iB-2R (19x), de Infinity iW-741 (20x) en de Showtec Helix S5000 (20x).”

Lees voortgang

Delen met anderen