Limburg Oet de Drup benefietconcert gesponsord door Highlite en SLF Group

Valkenburg, Netherlands, 25-08-2021, Benefietconcert Limburg Oet De Drup, In Valkenburg vindt er, in de kern van het rampgebied, een benefietevenement plaats om de getroffenen een hart onder de riem te steken Žn om geld in te zamelen voor ondernemers van Limburg die schade hebben opgelopen bij de overstromingen., Als laatste en misschien wel belangrijkste doel, wil de stichting een leuke avond organiseren voor de mensen in Limburg. ÒAls je ziet hoe heel Limburg zich samenpakt om gedupeerden te helpen, op welke manier dan ook, dan wil je graag iets teruggeven voor iedereen die zijn steentje bijdraagtÓ, aldus LŽon Keppels, voorzitter van de stichting Limburg Oet De Drup., De organisatie heeft zich ten doel gesteld om een noodfonds te cre‘ren dat hulp kan bieden aan instellingen en bedrijven, gevestigd in Limburg, die buiten de boot vallen van verzekeringen of overheidssteun. Ook zullen er middels dit noodfonds initiatieven ontplooid worden om vrijwilligers, die geholpen hebben tijdens de watersnoodramp, op gepaste wijze te bedanken. Ondertussen heeft Burgemeester Daan Prevoo van de gemeente Valkenburg aan de Geul toezegging gedaan dat hij graag wil toetreden als voorzitter van dit noodfonds.

Naar aanleiding van de recente overstromingen in Duitsland, België en Nederland heeft de stichting Limburg Oet de Drup op 25 augustus een liefdadigheidsevenement georganiseerd om geld in te zamelen voor de slachtoffers van de recente overstromingen in de provincie Limburg (Nederland).

Sinds de overstromingen van verschillende rivieren in Duitsland, België en Nederland afgelopen juli, hebben meerdere liefdadigheidsinstellingen geld ingezameld om de slachtoffers financieel te steunen. Stichting Limburg Oet de Drup (vrij vertaald ‘help Limburg’), die ook actief was na de overstromingen in 1993 en 1995 en na de huidige gebeurtenissen weer tot leven is gebracht, had eveneens een benefietconcert in de open lucht georganiseerd om de slachtoffers in de provincie Limburg in Nederland te steunen.

Artiesten

Verschillende regionale en nationale artiesten traden op voor meer dan 1000 aanwezigen, die werden verwelkomd op de top van de Cauberg in Valkenburg aan de Geul. Artiesten Lucas & Steve, Jansse Bagge Bend, Minsekinder, Phil Bee en Daan Prevoo, Andy & Roy, Beppie Kraft, Big Benny, Christel en Quinn, Erwin, Frans Theunisz, Marjolein Heijltjes, Marleen Rutten, Pruuf Mar, Ziesjoem! Emma Kok, Stef Classens, Enzo Kok, Marco Bakker, Martin Hurkens, Rob Mennen, Gé Reinders, Jack Vinders, Limbo Projects en Stephanie Struijk leverden een bijdrage aan het benefietconcert.

Gesponsorde apparatuur

Het podium was ingericht met een aanzienlijke hoeveelheid gesponsorde apparatuur. Highlite en SLF Group Rental + Sales BV uit Heerlen, Nederland, hadden een Infinity Chimp 300 lichtconsole geleverd om alle lichtapparatuur op het podium te bedienen. Daaronder bevonden zich zes Infinity iW-1915 Pixel wash zoom fixtures, 16 Showtec Phantom 12R Hybrid moving heads, 40 Spectral M1500 LED wash fixtures en acht Helix 5000 LED wash fixtures.

Een Novastar VX6S werd ook gesponsord om 28 DMT Premiere Series PS3.9N pixelschermen te bedienen, die werden opgehangen met behulp van drie dubbele Rigging Bars en één enkele Rigging Bar voor Premiere Series. Drie koffers voor 8x DMT Premiere Series werden beschikbaar gesteld voor veilig transport. De benodigde kabels waren afkomstig van DAP, zoals de Pro Power True en de powerCON True1 stroomkabels, FL56 – CAT6 kabels en FL55 – CAT5 kabels.

Ook gesponsord door Highlite waren 14 Eller Steel Slings 1 Ton WLL en 14 Chain Shackles. Bovendien werden vier Showgear Electric Streamer Cannon Pro’s gebruikt. De terreinverlichting werd ondersteund door vier Showtec Phantom 12R Hybrid moving heads en vier Single DP-1 DMX dimmer packs. Alles bij elkaar leverde de verlichtingsapparatuur een spectaculaire show op waarvan zowel het publiek als de artiesten konden genieten.

Fotocredits: MaRicMedia Nieuws

Linda