Mansveld Expotech richt zich op de toekomst

Mansveld Expotech richt zich op de toekomst

Sinds de uitbraak van het coronavirus is de evenementenbranche volledig tot stilstand gekomen. Dat heeft uiteindelijk geleid tot het nemen van drastische maatregelen door de directie van MX. In september is voor een deel van het bedrijf faillissement aangevraagd.

Nieuwe BV

Na onderhandelingen en overeenstemming met curator Reinoud van Oeijen van Holla Advocaten is de weg vrijgemaakt voor de oprichting van een nieuwe BV. Hiermee laat Mansveld Expotech (MX) zien dat het vertrouwen heeft in de toekomst. Bij de oprichting van deze BV is een aanzienlijk deel van de werkgelegenheid (24 werknemers) behouden gebleven.

Om klanten in de snel veranderende markt van beurzen en evenementen goed te kunnen blijven bedienen, is Mansveld Expotech Projects BV opgericht. Techniek speelt een steeds belangrijkere rol in deze markt. Daarnaast is een aanzienlijk deel van de medewerkers, met hun kennis en expertise, aan boord gebleven. Dit geeft het vertrouwen dat MX klanten zowel nu als in de toekomst goed kan blijven ondersteunen.

Digitaliseren van evenementen

Directeur Richard Kluijtmans: “De veranderende marktomstandigheden, zoals bijvoorbeeld de digitalisering van evenementen, vragen om aanpassingen. Dat we hiertoe in staat zijn, blijkt uit het concept voor digitale evenementen dat we de afgelopen maanden in samenwerking met een aantal partners hebben gelanceerd in het Evoluon. We zijn blij dat we onze goede marktpositie én de kennis en expertise van ruim 50% van het personeelsbestand kunnen blijven inzetten om onze klanten te bedienen.”

Specialismen van MX

De specialismen van MX blijven overeind. “We zijn en blijven vaste partner van de drie grootste beurslocaties in Nederland op het gebied van rigging en energie. Daarnaast verzorgen we de volledige technische ondersteuning van beurzen en evenementen. Zowel fysiek als digitaal en combinaties daarvan. En ook voor audiovisuele apparatuur voor presentaties, beursdeelnames en evenementen kun je nog steeds bij ons terecht.” Dit alles samen maakt dat MX, ook in deze nieuwe vorm, marktleider blijft.

Door inzet van de juiste combinatie van licht, beeld en geluid creëert MX een totaalbeleving met impact voor zijn opdrachtgevers. Techniek moet prikkelen en daarmee aanzetten tot actie en beweging. Kluijtmans: “Hierbij gaan we als vanouds met betrokkenheid, vakmanschap en oog voor de doelstellingen en uitdagingen van onze opdrachtgevers te werk.” De vestigingen van MX in Amsterdam, Utrecht, Eindhoven en Maastricht blijven behouden. “Onze koers is gericht op langdurige (klant)relaties, vakmanschap en innovatie. Met deze wijziging zijn we goed voorbereid op de toekomst, zowel op korte als ook de lange(re) termijn.”

Mansveld Expotech Projects BV is onderdeel van Mansveld Techniek, waarin alle disciplines binnen het spectrum van elektrotechniek zijn vertegenwoordigd.

Lees voortgang

Delen met anderen