Massive Productions ‘Lights The Sky’ boven Curaçao met CHAUVET Professional

Massive Productions ‘Lights The Sky’ boven Curaçao met CHAUVET Professional

De Koningin Julianabrug, die 56,4 meter boven het kristalblauwe water van de St. Anna-baai reikt en daarmee de hoogste constructie in het Caribisch gebied is, biedt een spectaculair uitzicht op Willemstad en de prachtige stranden. Op de avond van zondag 22 maart bood het ook een inspirerend toekomstbeeld toen het het middelpunt was van ’Light The Sky’ op Curaçao.

Lichtbundel als teken van hoop

Geïnitieerd op het eiland door Ian Sillie, werd het project opgebouwd rond het thema ‘Laten we samen hoop inspireren’. Een mooie lichtbundel, met beams uit een verzameling CHAUVET Professional Maverick- en Rogue-armaturen die door de donkere hemel sneden, vervulde de brug en diende als teken van hoop, want de coronacrisis is een drama voor het toerisme op het eiland.

Massive Productions werd benaderd door Sillie om de beroemde brug te verlichten. Izichiel Cocalves van het bedrijf coördineerde het project en hield toezicht op de plaatsing van 16 Maverick MK1 Hybrid- en 16 Rogue R2 Spot-armaturen op de helling van de brug. Hoewel de brug tijdens het evenement open was voor verkeer, kon het Massive-team dankzij nauwe medewerking van de politie haar werkzaamheden vlot uitvoeren.

Samenkomen van gemeenschap

“Hier op Curacao werd de entertainmentindustrie, net als in de rest van de wereld, tijdelijk tot stilstand gebracht”, zegt Jimmy Lo-A-Njoe, directeur van Massive Productions. “De hele gemeenschap van entertainmentverlichting op Curaçao kwam hierop samen om de hemel hier te verlichten. De meeste bedrijven deden dit vanuit hun magazijnen. Dat hebben wij ook gedaan, maar gelukkig waren we een van de twee uitverkorenen om de brug aan te steken.”

Symbool van hoop

Voor velen werd de verlichting van de brug een symbool van hoop op Curaçao. De premier van het land, Eugene Rhuggenaath, gebruikte een afbeelding van de Light The Sky-brug als omslagfoto van zijn Facebook-pagina. “We waren vereerd betrokken te zijn bij het verlichten van de brug, gezien hoeveel het voor ons land betekend”, zei Lo-A-Njoe. “De beelden die we hebben helpen creëren, vertegenwoordigen ons gedeelde geloof in de toekomst.”

Lees voortgang

Delen met anderen