Maverick Silens 2-profiel wint PLASA 2021 Award voor innovatie

Maverick Silens 2-profiel wint PLASA 2021 Award voor innovatie

De Maverick Silens 2 Profile trekt niet de aandacht vanwege zijn geluid; de 100 procent convectiegekoelde LED-PCB-armatuur werkt in virtuele stilte. De veelzijdige 560W-armatuur maakte onlangs echter furore toen het werd geëerd met een PLASA Award For Innovation 2021.

De enige bewegende armatuur (en een van de twee verlichtingsproducten) die deze erkenning op de PLASA-show verdiende, de Maverick Silens 2 Profile, werd uitgekozen vanwege zijn ‘bijna stille werking’, die door de onafhankelijke jury werd beschreven als de favoriet voor iedere geluidstechnicus. Zonder geluid te maken, verraste de Maverick Silens 2 Profile de jury met zijn indrukwekkende visuele prestaties, dankzij functies zoals CMY+CTO-kleurmenging met CRI, R9, CQS en TLCI, allemaal tussen 91 en 97 (afhankelijk van de gemengde kleurtemperatuur).

Stille krachtpatser

Andere kenmerken die boekdelen spreken over deze stille krachtpatser van een armatuur zijn onder meer een vierbladig framesluitersysteem met rotatie, een kleurenwiel, animatiewiel, een 10:1 zoomlens, prisma, twee frosts, statische en roterende gobowielen en 16-bits dimmen met selecteerbare roodverschuiving.

Stilte als doel

“Ons hele team is erg trots op deze eer”, zegt Michael Brooksbank, algemeen directeur van Chauvet Europe. “Stilte is altijd een doel geweest voor iedereen die betrokken is bij lichttheater, uitzendingen, recitals en andere toepassingen waar absolute rust essentieel is. Van niemand kon echter worden verwacht dat hij de uitvoering opgaf omwille van de stilte. Nu, met het Maverick Silens 2-profiel, hoeven ze dat niet meer te doen. Ze kunnen genieten van het beste van twee werelden.”

Lees voortgang

Delen met anderen