MediorNet MicroN en video-oplossing optimaliseert UHD-transmissies voor de nieuwe WDR OB-van o3

MediorNet MicroN en video-oplossing optimaliseert UHD-transmissies voor de nieuwe WDR OB-van o3

WDR is een van de eerste Europese klanten die Riedel’s nieuwe videotransport- en verwerkingsoplossing MediorNet MicroN UHD op de weg heeft gebracht. In de Ü3, de nieuwste OB-bus van de omroep, worden 13 MicroN UHD-apparaten gebruikt voor live-uitzendingen in HD en UHD. Systeemintegrator Broadcast Solutions ondersteunde het Ü3-project met technisch advies en installatie.

MicroN UHD is de nieuwste generatie van de bekroonde MicroN-mediadistributeur en breidt het MediorNet-platform uit met meer bandbreedte, meer I / O en meer rekenkracht. In lijn met Riedels gedistribueerde en software gedefinieerde benadering van signaaltransport, bedienen twee van de 13 MicroN UHD-modules de MicroN UHD Multiviewer-app.

Sleutelfactoren

Een sterk gedecentraliseerd signaalbeheer en de mogelijkheid om over te schakelen naar IP-gebaseerde bediening waren sleutelfactoren bij de keuze van het systeem in de nieuwe UHD-truck. Als een oude Riedel MediorNet-gebruiker koos de WDR in het voordeel van de nieuwe MicroN UHD-knooppunten vanwege de extra rekenkracht voor zijn HD- en UHD-transmissies. Naast de geïntegreerde verwerkingsfuncties zoals insluiten, de-embedden, framesynchronisatie of frameopslag, biedt de softwaregedefinieerde MicroN UHD het grote voordeel dat deze snel en eenvoudig opnieuw kan worden geconfigureerd om een ​​verscheidenheid aan functies uit te voeren, zoals multiviewing.

SmartPanel

Bovendien maakt de WDR gebruik van een Riedel Artist-128-intercom en zeven RSP-1232HL SmartPanel-gebruikersinterfaces. Door de HI Human Interface® Control Tool te integreren via de 1200 Series Control Panel-app van het SmartPanel, breidt Broadcast Solutions het gebruik van SmartPanels uit voor flexibele routing en de controle van audio-, video- en intercomsignalen in het MediorNet-netwerk.

Juiste moment

“MicroN UHD wordt vanaf het allereerste begin gebruikt in live productie door de grootste namen in de branche. Dit is een duidelijk teken dat we met onze nieuwe netwerk- en verwerkingsoplossing op het juiste moment op de juiste plek zijn”, zegt Olivier Görts, Senior Account Manager bij Riedel. “De nieuwe Ü3-bus van WDR is een goed voorbeeld van de baanbrekende mogelijkheden van MicroN UHD – inclusief 400G-backbone-connectiviteit, linkredundantie en 12G-SDI-ondersteuning in native UHD-workflows.”

Lees voortgang

Delen met anderen