MGG onderweg in de strijd tegen corona in Zuid-Afrika

MGG onderweg in de strijd tegen corona in Zuid-Afrika

De technische productie-industrie staat wereldwijd bekend om zijn vindingrijkheid en vastberadenheid. Nu alle live-entertainmentwerk wordt geannuleerd of uitgesteld, keek het Zuid-Afrikaanse verhuurbedrijf MGG in Johannesburg naar hun 32 stilstaande voertuigen. Eigenaar en MD Mark Gaylard kwam op het idee om zijn autopark aan te bieden voor het verplaatsen van essentiële medische en andere benodigdheden tijdens de crisis.

MGG is een van de grootste verhuurbedrijven van volledige productie in Zuid-Afrika. De verlichtingsafdeling heeft onder meer een grote voorraad Robe. Nog maar een paar weken geleden kondigden ze met trots hun nieuwste investering in Robe’s nieuwe ESPRITE LED-profielen aan, daarna stopte het werk in de hele industrie toen Covid-19 zich razendsnel verspreidde. Gayland schreef een snelle Facebook-post over de transportvloot en al snel stroomden de reacties binnen.

Dit alles helpt MGG’s zes fulltime werknemers te houden plus hun reguliere freelance chauffeurs blijven bezig.

Verschillen

“Ik realiseerde me al snel dat de algemene transport- en vrachtsector radicaal verschilt van het verplaatsen en leveren van goederen en vrachtdiensten in onze kernwereld van de entertainmentindustrie”, aldus Gayland. “Het is zeer concurrerend en het is absoluut geen omgeving waar je gewoon een schakelaar kunt omdraaien en goederen kunt verplaatsen zoals je gewend bent. Het was buitengewoon interessant!”

De productiekant van MGG produceert ook heimelijk Covid-19-waarschuwingsborden terwijl er geen shows plaatsvinden, een ander gebied waarop ze hebben geprobeerd de tijd en talenten van het personeel positief te gebruiken.

Levendige sectoren

Ondanks dat alles en de algemene economische situatie, zelfs voordat Covid al enige tijd extreem zwaar was in Zuid-Afrika, is Gayland optimistisch over de toekomst van de entertainment-, meeting- en conferencing- en vrijetijdsindustrieën. ”Live-evenementen, muziek en theater zijn zeer levendige sectoren. Mensen houden ervan om samen te komen en te genieten van elkaars gezelschap, energie en sfeer. Als we hier doorheen komen, denk ik dat er een enorme vraag zal zijn, hoewel er enkele veranderingen kunnen zijn in de manier waarop we externe netwerktechnologieën gebruiken. Mensen zullen het nog steeds nodig hebben en het leuk vinden om samen te komen, muziekfans zullen nog steeds bands en DJ’s live willen ervaren, theater- en bioscoopbezoekers zullen zich voor die tijd nog willen ontspannen en ontsnappen … we zullen terugveren!”

Gayland vindt ook dat er een duidelijke behoefte is aan het kwantificeren van de economische bijdrage van de Zuid-Afrikaanse entertainmentindustrie – met name – aan het BNP en als een omvangrijke werkgelegenheidssector. Ondertussen is hij van plan om voor MGG’s personeel en vaste freelancers te zorgen, zodat bedrijf klaar staat wanneer de lockdown wordt opgeheven en de zaken weer beginnen te stromen.

Lees voortgang

Delen met anderen