Mojo Rental kan mensen gecontroleerd samen brengen in coronatijd

Mojo Rental kan mensen gecontroleerd samen brengen in coronatijd

Mojo Rental – voorheen Mojo Barriers – moet het normaal natuurlijk voornamelijk hebben van het enorm drukke festival- en concertseizoen in de zomer. De hele bedrijfsstructuur is erop gericht om zoveel mogelijk Mojo Barriers neer te zetten in de maanden april tot half september. “En dan bedoel ik ook zo veel mogelijk”, aldus Director Stanley Jilesen.

Dubbele drives

“Er wordt normaal met dubbele drives van Pinkpop naar een festival in Spanje gereden. Van een concert in Lyon meteen door naar een load-in in de UK ergens. Met een kleine tussenstop ergens om de boel schoon te maken (als dat al lukt). Oftewel, de afgelopen 25 jaar zijn wij zo enorm gegroeid, maar op een of andere manier hebben we nooit genoeg Mojo Barriers om het toch rustiger aan te doen in de zomermaanden.”

Specialiteit

Totdat de coronacrisis begon. “Iets waarvan iedereen dacht: ‘Ach, het zal zo’n vaart niet lopen. Nou dat bleek helaas niet zo te zijn. We houden er nu rekening mee dat er gewoon helemaal niks gaat gebeuren tot volgend jaar. Mocht 2021 ook gecancelled worden (festival en concerten) dan gaan wij – en de meeste toeleveranciers –  het niet overleven. Nu zijn wij na de eerste schok gaan kijken wat we wel kunnen doen met onze spullen. Onze specialiteit is natuurlijk grote massa’s mensen veilig bij elkaar houden, dat is precies wat de overheid nu niet wil.”

Scheidingswanden

“Wat we wel hebben gedaan is ons richten op scheidingswanden, manieren om mensen die naast elkaar zitten toch te scheiden. We hebben met onze P&D afdeling veel materiaal in huis om normaal kleedkamers in te richten. Dit materiaal gebruiken we nu om scheidingswanden te creëren. Nu niet met een gordijn, maar met een PVC-plaat. Het houdt ons bezig, maar is natuurlijk een druppel op een gloeiende plaat vergeleken met wat we normaal doen.” 

Drukte reguleren in Zandvoort

“Wel hebben we nu de kroegen en restaurants open zijn gegaan een leuke klus opgebouwd in de plaats Zandvoort. Daar wilde men de drukte uit het uitgaansgebied houden, of het kunnen reguleren. En dat is dus wat wij heel goed kunnen. Dus dat hebben we in samenwerking met de firma BUKO gerealiseerd!”

Lees voortgang

Delen met anderen