Mooie lichtshow met Astera voor herdenkingsdag in Australië

Mooie lichtshow met Astera voor herdenkingsdag in Australië

Lichtontwerper Brenton Slattery van Scene Change Brisbane koos voor Astera AX1 en Titan Tube draadloze batterijgevoede LED-armaturen om een ​​gedenkwaardige lichtsculptuur en indrukwekkende berichten te creëren voor de Anzac Day-herdenkingen in 2020. Het bord omschreef ‘LEST WE FORGET’ in vette, heldere, positieve letters en was goed zichtbaar op het gazon aan het water bij Howard Smith Wharfs in de hoofdstad van Queensland. 

Monumentale gebouwen

Brenton is gevestigd op de Howard Smith Wharfs-locatie met meerdere locaties, bestaande uit een reeks monumentale gebouwen aan de Brisbane River, met uitzicht op de Story Bridge. Brenton coördineert met zijn team de technische vereisten voor het gevarieerde evenementenprogramma van Scene Change Brisbane, waaronder conferenties, presentaties, prijsuitreikingen, bruiloften en privéfeesten.

Investering

Scene Change heeft een eigen inventaris van geluid, verlichting en audio kit inclusief de 48 x Astera AX1s die voor deze installatie zijn gebruikt. De extra zeven Astera LED-armaturen die nodig waren om de belettering te vormen, waren Titan Tubes, geleverd door de Australische distributeur van Astera, de ULA Group. De verkoop van Astera is versneld sinds de ULA Group begin 2019 werd aangesteld als distributeur en Brenton merkt op dat ze op veel shows worden vermeld. Daarom heeft Scene Change de investering in AX1 gedaan. “Ik werk graag met Astera, de lampen zijn super veelzijdig en worden geleverd met een scala aan rigging-opties en een uitstekende batterijduur. Voor deze installatie waren ze bevestigd aan een metalen frame dat was opgebouwd uit een combinatie van truss-stukken, steigerelementen, aangepaste standaards en dwarspijpen.”

Breed scala aan looks

Achter het voltooide Astera-bord werden zeven bewegende lichten van het straaltype geplaatst om effecten en achtergrondverlichting te bieden. Alle AX1’s en Titan-buizen werden draadloos gebruikt, wat tijd en gedoe met bekabeling bespaarde en Brenton programmeerde alle lichten, inclusief het Astera-bord via een grandMA2-lichtconsole, die een breed scala aan looks en effecten opleverde, waaronder veranderingen en elegante, vloeiende bewegingen.

Anzac Day

Een voorgeprogrammeerde show van 2 minuten liep elk half uur tussen 21 uur en middernacht, de avond voor 25 april – wat officieel Anzac Day is. Tussen elke show keerden de Tubes terug naar een statische amberkleur en bleven ze zo tot 6.30 uur op Anzac Day zelf. Het bord was te zien vanuit uitkijkpunten in de hele stad en langs de rivier.

Accuduur van 20 uur

Om ervoor te zorgen dat de Astera-installatie de hele nacht bleef draaien, stelde Brenton de armaturen vooraf in op een accuduur van 20 uur. “De berekening is uiterst nauwkeurig en we hadden 20% van de batterijen over tegen de tijd dat we ‘s ochtends alles leeghaalden.”

Brenton werkte nauw samen met Adam Tetro, de operations manager van Scene Change op het gebied van evenementenplanning en logistiek, waaronder het ontwerpen van het signraamwerk en het uitwerken van de optimale ophanghoeken en technieken voor de 55 buizen.

Foto’s: Matt Van Dalen

Lees voortgang

Delen met anderen