Mooie rol voor Rayzor 760 ™ in musical Bliss

Mooie rol voor Rayzor 760 ™ in musical Bliss

Bliss, gecreëerd in The 5th Avenue Theatre in Seattle, is een verfrissende nieuwe muzikale fantasie vol emotie en humor die aannames over wat een sprookjesprinses zou moeten zijn, kapot maakt. Het krachtige verhaal ging van 7 tot 23 februari in wereldpremière en werd enthousiast ontvangen vanwege de pakkende muziek en de niet-traditionele verhaallijn, om nog maar te zwijgen van een fantastisch landschaps- en lichtontwerp.

Het onorthodoxe ethos werd ook doorgevoerd in de lichtinstallatie, waar lichtontwerper Yael Lubetzky Elation Rayzor 760 ™ -armaturen in haar ontwerp verwerkte, een LED-movinghead-armatuur die je vaker tegenkomt in een concertinstallatie, en dat is precies waar de ontwerpster het voor het eerst ontdekte. “Ik zag een Rob Thomas-concert in het Beacon Theatre in New York en zag de Rayzor 760 en wist toen: dít ik wat ik wil voor de show”, deelt Yael. “Toen ik het sprankelende effect van de units zag, was ik zo verrast. Zoiets had ik nog nooit gezien. Het was fantastisch!”

SparkLED

De Rayzor 760 is een armatuur met washeffecten met zeven grote RGBW-leds, brede zoom en continue rotatie. Maar het was het unieke SparkLED ™ -achtergrondverlichtingssysteem van de armatuur dat de aandacht van Yael trok. “Elations National Sales Manager John Dunn deed een geweldige demo voor ons en liet ons alles zien. Toen ik de SparkLED zag, wist ik hoe perfect het was voor onze show. Niet alleen voor de muziek- en concerteffecten, maar ook als weerspiegeling van deze character die in het Spiegelkasteel woont. Juist daarom koos ik voor het armatuur.”

 SparkLED is een uniek sprankelend effect gecreëerd door 28x 2W witte LED’s in de extra grote lenzen van het armatuur. De zeer heldere pixels zorgen voor een opvallende lensverlichting en oogverblindende twinkelende looks en kunnen worden bediend via de verlichtingsconsole of worden aangestuurd door een groot aantal interne FX-patronen. “We hebben ze aan twee verticale spanten laten hangen die recht naar voren gericht waren op een schilderachtige eenheid die ver beneden het podium vloog. De Rayzor-eenheid was voor ons een uniek landschappelijk element met beweging, zodat het in een concert kon veranderen. Ze zorgden voor een geweldige visuele look voor het publiek”, legt Yael uit, waarbij zij opmerkte dat de armaturen werden gebruikt voor scènes met een bepaald personage in het stuk genaamd Prince Devin, die een rockster-imago heeft en meestal wordt omringd door een entourage van narren-dansers.

“Ik wilde deze rock-‘n-roll-look versterken met iets speciaals. De unieke kwaliteit van de SparkLED binnen de unit was iets dat ik nog niet eerder in het theater had gezien en wist dat het een grote rol zou spelen in deze productieaantallen. De Rayzors waren gewoon perfect, we hebben een opwindende mini-rockconcertverlichtingsinstallatie kunnen leveren op deze vliegende eenheid die verschijnt in een bos van gelaagde bomen.”

Prince Devin Flying Unit

Yael werkte nauw samen met Scenic Designer Jason Ardizzone-West aan een speciale landschappelijke eenheid die de Rayzor 760-eenheden huisvestte, die ze de Prince Devin Flying Unit noemden. “De algehele esthetiek van de show gaat over indirect licht en verborgen licht, maar wanneer dit ene personage binnenkomt, verandert de hele visuele taal”, legt Jason uit. “Het karakter van Prince Devin draait helemaal om van zichzelf houden, daarom hebben we deze rock-‘n-roll, fly-in apparatuur-truss ontworpen die ook een enorme make-upspiegel was met achtervolgende make-uplampen eromheen.”

De Prince Devon Flying Unit bestond uit een groot platform met twee hoge ladders met drie Rayzor 760-units aan elke kant. De Rayzor-armaturen werden afgewisseld met profielarmaturen om het rock-‘n-roll-gevoel compleet te maken. “De visuele kwaliteit van de Rayzor-units, hoe ze er voor het publiek uitzagen, was heel bijzonder”, zegt Yael. “Er was een grote verscheidenheid aan prachtige kleuren en de eenheid is zo veelzijdig, maar het SparkLED-effect is echt waarom ik ze zo graag wilde voor de show.” De landschappelijke eenheid had eigenlijk een tweeledig doel. Met lichten eronder gemonteerd, deed het in de lucht dienst als onderdeel van de eerste elektrische auto.

Twee nummers

De Rayzor armaturen werden gebruikt in twee grote shownummers, elk met een ander gevoel. In de eerste act vliegt de schilderachtige eenheid naar binnen om een ​​rockster-ingang van Prince Devin te onthullen. Hij geeft een concert met zijn gezelschap van narrendansers in het bos. Hier zijn de Rayzors erg actief met veel beweging en cueing. In het tweede bedrijf verwelkomt Prince Devin het publiek op zijn Royal Ball, vergezeld van zijn back-up boyband-narren. De Rayzors beginnen hier met een langzame sprankelende beweging voor een ballad en schuiven later op naarmate het nummer verandert in een hiphopstijlnummer.

De Rayzor 760 armaturen zijn geleverd voor Bliss door verlichtingsleverancier Christie Lites.

Fotocredit: Jason Ardizzone-West.

Lees voortgang

Delen met anderen