Mooie samenwerking tussen Halo en Astera

Mooie samenwerking tussen Halo en Astera

Halo, een in het centrum van Londen gevestigd verhuur- en productiebedrijf voor verlichting en AV, opgericht in 1989 door Yann Guenancia, doet nog altijd goede zaken. De recente investering van het bedrijf in Astera-producten, waaronder Titan Tubes en AX3 LightDrops, was het gevolg van een daadwerkelijke uitbreiding van de activiteiten in deze coronaperiode naarmate nieuwe kansen zich aandienden.

De eerste Titan Tubes arriveerden in maart 2021 en waren bedoeld voor verlichting in de pop-up streamingstudio van het bedrijf, die in een deel van het magazijn was gebouwd en tijdens de lockdownperiode druk was. “Steeds meer klanten die de ruimte boekten voor hun streams, opnames en video-shoots vroegen om Astera’s, dus besloten we er een paar te kopen!”, verklaarde Yann.

Eye-candy effecten

Ze hadden al snel meer Astera’s nodig, omdat ze een van de meest populaire livestream eye-candy-effecten bleken te zijn. De huidige voorraad bestaat uit zeven 8-weg sets Titan Tubes, vier sets van de 4-way 2 meter Hyperion Tubes en twee 8-way sets van AX3 LightDrops.

Aangezien de ‘post’-pandemie-activiteit in een stroomversnelling is geraakt, is Alex Allen het Halo-team komen versterken als hoofd verhuur/aanwervingen, en hij is een andere enthousiaste Astera-fan.

“Aanvankelijk werden de Astera Tubes voornamelijk gevraagd voor studiowerk en effecten”, merkte hij op, maar naarmate meer en meer bedrijven herstarten met liveshows en evenementen naarmate de pandemische regelgeving versoepelde, is de vraag naar de Tubes ook gestegen in het bijzonder te gebruiken bij film- en video-opnames. “Het zijn zulke geweldige allround, veelzijdige producten die in een aantal verschillende scenario’s kunnen worden gebruikt”, merkte hij op.

Front- en hoofdverlichting

Alex merkt op dat het assortiment wit geproduceerd door de Titan- en Hyperion-buizen en hun hoge TLCI/CRI perfect zijn voor front- en hoofdverlichting, en naast andere filmgebieden, citeerden ze zelfs enkele voor de haar- en make-upstations op een commerciële shoot van Ted Baker. Daarnaast was Alex tijdens de lockdown onder de indruk van de Astera Academy. “Het was een van de eerste merken die geweldige online training aanbood zonder directe verkoop, en een geweldige manier om mensen kennis te laten maken met de producten en de Astera-filosofie.”

Halo zorgt ook voor de technische behoeften en het onderhoud van verschillende locaties in de Britse hoofdstad, waar Titan Tubes opnieuw een ideaal product blijkt te zijn, met tal van – en vaak last-minute – evenementen en activiteiten die doorgaan. “Titanen zijn ook zo gemakkelijk en direct inzetbaar”, zegt hij. “De batterij-eenheden hebben geen complexe stroomkabels nodig, ze zijn erg licht en wendbaar, en ze worden geleverd met een ‘geweldige’ reeks montage- en bevestigingsgadgets en gadgets om bijna elke eventualiteit. “Astera heeft dit echt goed gedaan en aan alles gedacht, in wezen een oneindig creatief modulair LED-systeem.”

Service

Hij benadrukt ook het belang van de distributeur – in dit geval Ambersphere Solutions – in de hele vergelijking van de merkinvesteringen, en de ‘geweldige service’ die ze bieden aan Astera.

De langetermijndoelen van Yann zijn onder meer om de grootste en meest uitgebreide opslagplaats voor Astera-producten te zijn in het bruisende centrum van Londen, een verzorgingsgebied dat constant druk is met evenementen.

In de afgelopen maand, toen shows en evenementen toenamen, breidde Halo zijn Astera-inventaris voor de derde keer dit jaar opnieuw uit, met de aankoop van een 8-weg PixelBrick-set compleet met accessoires, plus nog eens drie 8-weg koffers van Titan Tubes en nog drie Hyperion-buizen.

Foto’s: Louise Stickland

Yass Guenancia (l) Alex Allen (r)

Lees voortgang

Delen met anderen