Nature Lights Up – Humblo speelt bosconcerten met behulp van Cameo-verlichtingstechnologie op batterijen

Nature Lights Up – Humblo speelt bosconcerten met behulp van Cameo-verlichtingstechnologie op batterijen

De Keulse band Humblo speelde in augustus verschillende bosconcerten. De bosshows werden georganiseerd in samenwerking met Bergwaldprojekt e.V. en de klimaatneutrale mobiele communicatieprovider WEtell. Omdat de Humblo-bosconcerten bewust voor een klein publiek werden gespeeld en in een natuurlijke setting werden gehouden met een klein technisch team, moest de apparatuur niet alleen draagbaar en batterijgevoed zijn, maar ook flexibel, robuust en snel klaar voor gebruik. De sfeerverlichting werd gecreëerd met behulp van draagbare Cameo-spots op batterijen, waaronder de nieuwe DROP B1 mini-uplight voor buiten en de compacte F1 FC RGBW Fresnel-spot.

Eigen concept

Tijdens de coronapandemie ontwikkelde de Keulse band Humblo, onder leiding van bandleider Jacky Bastek, een eigen concept van het bosconcert om mensen weer kunst en cultuur te laten beleven. Hun bosshows boden ook de mogelijkheid om de aandacht van mensen te vestigen op een groot probleem: de bescherming van bossen als een belangrijk ecosysteem.

Muziek & natuur

“Als muzikant stoorde het me al lang dat je op veel plekken komt, maar je zelden iets te weten komt over de natuurlijke landschappen van de afzonderlijke landen waarin je speelt”, zegt Jacky Bastek, die haar oorspronkelijke motivatie voor het bos uitlegt. “Dus waarom geen concerten geven in een natuurlijke omgeving? Daar komt tenslotte toch zoveel muziek vandaan. Waarom cultuur en natuur als gescheiden beschouwen? Onze bosconcerten waren een manier om mensen uit te nodigen om naar muziek en de natuur te luisteren.”

Basishelderheid

De band gebruikte in totaal 12 Cameo DROP B1 mini-uplights voor buiten. Afhankelijk van de specifieke setting werden ze op verschillende manieren op de grond rond de drie muzikanten gepositioneerd. De DROP B1 werd aangevuld met twee ZENIT B60 B LED PAR-spots, twee ZENIT B200 outdoor wash-lampen en een compacte F1 FC RGBW Fresnel-spot voor basishelderheid rond de natuurlijke locatie. Alle schijnwerpers werkten op batterijen, terwijl de F1 FC de optionele V-mount batterijplaat gebruikte. Ook het PA-systeem was volledig mobiel: een LD Systems MAUI 5 GO.

Verfijnde opstelling

Naast het ongecompliceerde ontwerp van de spots, zorgde de combinatie van een Cameo DVC USB-naar-DMX-interface, Daslight DMX-software en iDMX CORE W-DMX Converter er ook voor dat alles snel kon worden afgehandeld. Cameo DMX-software werd gebruikt om scènes van tevoren te programmeren en de schijnwerpers dienovereenkomstig te patchen. Het was een kleine, verfijnde opstelling die zeer effectief was in termen van zijn atmosferische en natuurlijke impact.

#Cameo  #ForLumenBeings  #ProLighting  #EventTech  #ExperienceEventTech

Verdere informatie:

humblo.org

bergwaldprojekt.de

wetell.de

cameolight.com

adamhall.com

event.tech

Lees voortgang

Delen met anderen