NETGEAR en Lightware werken samen om bereik in de professionele AV over IP-markt te vergroten

NETGEAR en Lightware werken samen om bereik in de professionele AV over IP-markt te vergroten

NETGEAR®, marktleider op het gebied van netwerkproducten voor consumenten, bedrijven en serviceproviders, en Lightware, leverancier van audiovisuele producten, hebben de handen ineengeslagen op het gebied van AV over IP-toepassingen. De samenwerking is tot stand gekomen door het snelgroeiende landschap van AV-toepassingen, waarbij Video over IP inmiddels realiteit is geworden. Hierbij is het van belang dat netwerk- en audiovisuele producten steeds vaker hand in hand gaan.

Lightware maakt Video over IP 1Gbe- (VINX) en 10Gbe-oplossingen (UBEX) voor de audiovisuele integrator. De unieke producten van Lightware maken hoogwaardige AV over IP-transmissie en signaaluitbreiding via een standaard Ethernet-netwerk mogelijk. Hierbij biedt NETGEAR een speciale serie Pro AV-switches, de M4200 en M4300, met krachtige PoE+ en PoE++-functies die volledig afgestemd zijn op en compatible met de producten van Lightware. De samenwerking tussen NETGEAR en Lightware zorgt zo voor makkelijke en betrouwbare implementatie van AV over IP-oplossingen.

Sergio Mandos, Sales Manager Benelux bij NETGEAR, is blij met de samenwerking: “Netwerk-switches zijn inmiddels noodzakelijk geworden voor Video over IP en NETGEAR biedt hier met de M4250 AV-serie uitkomst. Door de samenwerking met Lightware heeft de integrator extra zekerheid dat de video-oplossing voldoet aan de (netwerk)eisen dankzij de directe integratie tussen de producten van Lightware en NETGEAR”. Hij vervolgt: “Samen met Lightware willen we de AV-integrator helpen met het omarmen van de IP-standaard binnen de AV-branche.”

Het enthousiasme is wederzijds, vertelt Hans Bekhof, Sales Manager bij Lightware: “NETGEAR vult onze UBEX- en VINX-productlijnen perfect aan met zijn special serie Pro AV-switches. In NETGEAR vinden wij een partner die zich als enige ook focust op de AV over IP markt en zijn producten daarvoor geschikt maakt.”

Lees voortgang

Delen met anderen