NETGEAR introduceert switches speciaal voor audio/video-toepassingen

NETGEAR introduceert switches speciaal voor audio/video-toepassingen

NETGEAR®, Inc. (NASDAQ:NTGR), de toonaangevende leverancier van netwerkproducten, kondigt een nieuwe serie switches aan (M4250) specifiek voor de groeiende markt voor audio en video over IP (AV over IP). Deze producten, die samengevoegd zijn in een AV-lijn, combineren jarenlange netwerkexpertise met best practices van toonaangevende experts op de professionele AV-markt.

Ervaring verbeterd

NETGEAR heeft de ervaring voor AV-professionals verbeterd met een totaal nieuwe gebruikersinterface. Pro AV-klanten hoeven geen genoegen te nemen met een IT-gerichte interface met instellingen en IT-specifieke functionaliteit die ze nooit nodig zullen hebben, maar krijgen een interface die specifiek voor hun behoeften is ingericht. De M4250 AV interface is uitgerust voor veelvoorkomende situaties en veelgebruikte platforms en apps.

Netwerkswitches

“Tot nu toe hadden AV-professionals slechts een klein aantal geschikte opties voor netwerkswitches; ze moesten gebruik maken van IT-producten en leren hoe ze deze moesten laten werken – met veel frustraties als gevolg”, zegt Arend Karssies, Regional Director Benelux. “NETGEAR heeft intensief samengewerkt met de Pro AV-wereld om de uitdagingen waar ze voor staan beter te begrijpen. Het resultaat is deze nieuwe AV-lijn van M4250-switches met out-of-the-box-functionaliteit en gebruikersinterface die uitsluitend is ontworpen met het oog op de AV Pro.”

Audio Video Bridging

Een van de vele functies die in de nieuwe M4250-productlijn zijn ontworpen, is volledige ondersteuning voor Audio Video Bridging (AVB), een industriestandaard voor het transporteren van content over een netwerk. AVB wordt meestal gebruikt wanneer er een zeer lage latentie nodig is, zoals bij live-optredens wanneer timing van cruciaal belang is. Alle switches uit de M4250 AV-lineup kunnen optioneel worden gelicentieerd voor AVB-ondersteuning.

AV switches

De nieuwe AV switches hebben 8 tot 16 poorten met verschillende PoE+ (30W per poort) en Ultra90 PoE++ (90W per poort) opties. Er zijn ook mogelijkheden voor uplink bijvoorbeeld 1G uplink voor audio-installaties of stand-alone video-installaties, en 10G uplinks voor video-installaties op grotere schaal. De AV Line M4250-serie bevat ook 12-poorts multi-gigabit Ethernet en 1G/10G-fibermodellen met 16 poorten voor plug-and-play aggregatie in een volledig geautomatiseerd sternetwerk.

Via software is het mogelijk de ventilatoren uit te schakelen, indien de omgevingstemperatuur en Power-over-Ethernet (PoE) belastingen geschikt zijn voor een ventilatorloze werking van de M4250-switches. Voor gebruik in geluidsgevoelige omgevingen zoals conferentieruimten, opnamestudio’s en installaties in en om huis biedt dit nieuwe mogelijkheden voor de inzet van de AV-lijnschakelaars.

De nieuwe AV-lijn van M4250-switches behoudt dezelfde out-of-the-box-functionaliteit als de M4300- en M4500-switches.

Lees voortgang

Delen met anderen