NETGEAR presenteert volledige AV-lijn op ISE 2022 en introduceert verbeteringen aan zijn bekroonde aanbod van professionele AV-switches

NETGEAR presenteert volledige AV-lijn op ISE 2022 en introduceert verbeteringen aan zijn bekroonde aanbod van professionele AV-switches

  • Lokale NETGEAR-vertegenwoordigers en AV-experts zullen aanwezig zijn om advies en oplossingen te bieden, en de volledige AV-productlijn zal beschikbaar zijn voor demonstratie
  • Nieuwe NETGEAR Engage™ Controller en M4250 Desktop Modellen versterken de AV-gerichte productlijn met verbeterd gebruiksgemak en gewilde form factor
  • NETGEAR primeur: meer dan 180 Pro AV Technology Partners

NETGEAR®, Inc. (NASDAQ: NTGR), marktleider op het gebied van netwerkproducten voor consumenten, bedrijven en serviceproviders, kondigde vandaag de introductie aan van drie nieuwe AV-over-IP producten die getoond zullen worden op de jaarlijkse Integrated Systems Europe beurs op stand 3J85. De beurs vindt plaats in Barcelona van 10 tot 13 mei.

Breedbandinternettoegang voor bedrijven heeft de snelheidslimiet van Gigabit per seconde doorbroken. De WiFi-snelheden van end-point devices zijn toegenomen door de ontwikkeling van WiFi-technologie van de ene generatie naar de volgende. Bedrijven moeten hun WiFi-infrastructuur upgraden om de vraag van hun klanten en data-gedreven bedrijfsvoering bij te kunnen houden. De WAX615 biedt het MKB en Managed Service Providers een krachtige WiFi-oplossing gebaseerd op de nieuwste WiFi 6 Release 2-technologie, die een twee keer hogere doorvoer levert dan WiFi 6 Release 1. Tegen een vergelijkbaare prijs met die van zijn voorganger. De WAX615 is backwards compatible met alle NETGEAR Insight Managed WiFi 5 en WiFi 6 Access Points, waardoor het een gemakkelijke drop-in upgrade is voor bestaande Insight-netwerken. 

ISE 2022 is ’s werelds grootste beurs op het gebied van AV en systeemintegratie. Grote technologische innovators en leveranciers tonen hier hun oplossingen en producten. NETGEAR demonstreert haar volledige serie AV-switches, waaronder de 1G M4250-serie, 1G- en 10G M4300-serie en 100G M4500-serie. Daarnaast worden NETGEAR-switches tijdens de beurs gebruikt bij een indrukwekkend aantal Pro AV Technology Partners.

NETGEAR’s lokale vertegenwoordigers uit EMEA-landen, waaronder UK, Duitsland, Frankrijk, Benelux, Nordics, Italië en Spanje, evenals NETGEAR’s Pro AV Design Team zullen aanwezig zijn om NETGEAR AV-oplossingen te demonstreren, hands-on advies te geven en aanbevelingen te doen voor implementaties.

Een van de productintroducties tijdens de beurs is de nieuwe NETGEAR Engage™ Controller-applicatie, die voortborduurt op het succes van de baanbrekende grafische gebruikersinterface (GUI) voor AV die te vinden is in de M4250-serie managed switches en in twee nieuwe, kleinere M4250-desktopswitches voor gestroomlijnde installatie in een reeks ruimtebesparende applicaties.

Samen versterken de nieuwe producten NETGEAR’s betrokkenheid bij de AV-over-IP markt, die het afgelopen jaar explosief is gegroeid doordat hoge kwaliteit, low latency video en audio distributie over een IP-netwerk heeft bijgedragen aan de schaalbaarheid en innovatie in de Pro AV-industrie.

De NETGEAR M4250 AV Line Series-switches zijn uniek in de branche met een innovatieve AV-georiënteerde GUI. De AV GUI verwijdert alle complexe menu’s gevuld met geheimzinnig IT-netwerkjargon en biedt een eenvoudige AV-vriendelijke benadering van switch-configuraties. Dankzij deze gestroomlijnde workflow kunnen AV-integrators en installateurs direct in projecten duiken met het vertrouwen dat alle netwerkinstellingen correct zijn voor hun AV-toepassing.

De nieuwe NETGEAR Engage™ Controller-applicatie breidt deze eenvoudig te gebruiken aanpak uit en biedt hetzelfde niveau van efficiëntie met uitgebreide configuratie van alle M4250 of M4300 managed switches. Met slechts een paar klikken kunnen gebruikers deze robuuste switches configureren voor elke AV-over-IP-installatie, variërend van digital signage en wayfinding tot entertainmentlocaties, bedrijfsconferentieruimtes en lobby’s, onderwijs, gebedshuizen en meer. Deze nieuwe standalone software-oplossing, die volgende maand beschikbaar wordt, is een gratis Windows-, Mac- en Linux-applicatie waarmee gebruikers NETGEAR’s krachtige switches voor AV over IP kunnen instellen en monitoren. 

M4250 Desktop Model
Naast de nieuwe NETGEAR Engage™ Controller op de NAB-show van dit jaar zijn er twee nieuwe toevoegingen aan het M4250-portfolio – compacte, desktop M4250-modellen. Sinds de lancering heeft de M4250 AV Line van managed switches de Pro AV-industriebenchmarks opnieuw gedefinieerd. Dit is te danken aan het AV-georiënteerde ontwerp, de unieke AV GUI en dezelfde out-of-the-box functionaliteit als de populaire M4300 en M4500 switches. Van conferentiezalen tot digital signage, de nieuwe M4250 desktopmodellen zijn klein genoeg om achter een monitor of onder een vergaderzaaltafel te passen en bieden volledige functionaliteit in een compacte vorm met de kracht die nodig is voor gecompliceerde installaties. 

Extra productspecificaties:

  • De nieuwe M4250-9G1F-PoE+ (GSM4210PD), gericht op audio-installaties, is ventilatorloos en wordt geleverd met 8x 1G PoE+ poorten en nog een 1G standaardpoort samen met 1x SFP-poort voor uplinks.
  • Het bijbehorende model M4250-8G2XF-PoE+ (GSM4210PX) heeft verstelbare ventilatoren en 8x 1G PoE+ poorten met een extra 2x SFP+ poort voor hogere bandbreedte uplinks die nodig zijn in video-installaties.

“NETGEAR is zich bewust van de evolutie die plaatsvindt in de Pro AV-wereld en met name de vooruitgang in AV-over-IP-installaties die veranderen wat er mogelijk is in onze branche”, zegt Laurent Masia, director of product line management for managed switches bij NETGEAR. “Het nieuwste voorbeeld van onze toewijding aan deze ruimte is een combinatie van deze nieuwe producten die onze managed switch-productlijn verder verheffen en een geheel nieuwe manier van switchconfiguratie implementeren die uitsluitend is ontworpen met de AV Pro in gedachten.”

NETGEAR sponsort inAVate Awards
Voor het tweede jaar op rij is NETGEAR trotse hoofdsponsor van de prestigieuze AV Industry inAVate Awards. Op 10 mei 2022 komen we samen met de industrie om de 2022 Award winnaars in elke categorie te leren kennen: Project, Technologie en Business. Dit zal een uniek moment zijn om de beste projecten, technologieën, bedrijven en mensen die professionele AV te bieden heeft, te vieren.

Pro AV-partnerschappen komen van de grond
Tijdens ISE 2022 kun je ontdekken hoe NETGEAR heeft samengewerkt met meer dan 180 Pro AV Technology Partners. De lijst bevat de meest bekende namen in de industrie en de opkomende innovators van AV-over-IP-technologie, wat NETGEAR’s betrokkenheid bij de industrie bevestigt. Nu de wereld steeds meer AV-over-IP-technologieën gaat gebruiken, werken bedrijven op het gebied van endpoints, displays, camera’s en gestructureerde bekabeling samen met NETGEAR om volledige compatibiliteit te bieden door middel van uitgebreide tests en wederzijdse certificering.

NETGEAR’s recente samenwerkingsverbanden met Pro AV-fabrikanten variëren van de grootste namen in de branche tot kleine bedrijven die innovatieve AV over IP-technologie produceren.

“Als je naar de switch kijkt, zie je dat ze AV snappen en dat ze een oplossing hebben ontwikkeld die voldoet aan de hoge bandbreedte-eisen voor een AV-omgeving,” zegt Jatan Shah, Vice President van QSC. “NETGEAR snapt het gewoon.”

De groeiende lijst van meer dan 180 partners waaronder:
Adder, Alfatron, AMX, Analog Way, Apantac, Arich, Arista, ATEN, Atlona, ATTO, AUDAC, Aurora, AV LINK, AV Stumpfl, AVID, Avonic, AVPro Edge, Biamp, BirdDog, Black Box, Blustream, Bolin, Bosch Security Systems, Broadata, Canon, Christie, CIS Corp, Clear-Com, Cleerline, Creator, Crestron, Cypress, CYP// Europe, Danacoid , DVDO, DVIGear, Epiphan , Everet Imaging, Evertz AV, Extron, G&D, Global Cache, Hawk-Eye, HoneyOptics, Hosteex, IDK Corporation, IHSE, iMag Systems, JAM LABs, Jupiter, Just Add Power, JVC, KanexPro, Key Digital, Kiloview, Kramer, kvm-tec, Liberty, Lightware, Lumens, Magewell, Marshall, Matrox, MediaComm, MediaStar, Megapixel, Merging Technologies, Muxlab, Netvio, Newtek, Panasonic, Pascal, Pixera, Polecam, Poly , ProDVX, PTZOptics, PureLink, QSC, Riedel, RTI, SalrayWorks, Savant, SAVI, Sennheiser, Shure, Signify, Siemon, Silora, Skaarhoj, Sony, SWIT Europe, Tascam, Teac, Telescript, Teracue, ThinLabs, Tight AV, TITLIS, tvONE, Visionary Solutions, Vanco, VuWall, Waves, Wyrestorm, XYTE. io, ZeeVee en Zigen.

Een volledige lijst van NETGEAR Pro AV-partners vind je hier: http://www.netgear.com/business/solutions/proav-partners/

Prijzen en Beschikbaarheid 

  • Fase 1 van de nieuwe NETGEAR Engage™ Controller zal in Q3 gratis beschikbaar zijn om te downloaden.
  • De M4250 desktopmodellen zullen in Q3 ook verkrijgbaar zijn bij grote Pro AV-distributeurs.
  • Voorlopige informatie is te vinden op: www.netgear.com/business/solutions/av-over-ip/coming-soon
Lees voortgang

Delen met anderen