NETGEAR verbetert Armor en zorgt voor ongekende bescherming van apparaten in huis

NETGEAR verbetert Armor en zorgt voor ongekende bescherming van apparaten in huis

NETGEAR®, marktleider op het gebied van netwerkproducten en -oplossingen voor consumenten en bedrijven, introduceert een verbeterde versie van beveiligingssysteem Armor, voorzien van geavanceerde beveiliging en detectie van bedreigingen voor (slimme) thuisnetwerksystemen. Het verbeterde beveiligingssysteem, ingebouwd in de meeste Orbi- en Nighthawk-netwerksystemen, biedt een beschermende bubbel voor alle aangesloten apparaten in een thuisnetwerk, zodat consumenten beschermd blijven tegen hackers, malware en virussen.

Netwerkbedreigingen die in eerste instantie vooral voorkwamen bij computers, zijn tegenwoordig ook reëel voor aangesloten smart apparaten, zoals smart tv’s, laptops, tablets, telefoons en zelfs slimme thermostaten en verlichting. Uit onderzoek* van Bitdefender blijkt dat het aantal kwetsbaarheden in IP-camera’s is verdubbeld en in smart tv’s met maar liefst 335 procent is gestegen tussen 2019 en 2020.

Tweeledige beveiliging
De meeste mensen hebben antivirussoftware op hun computer geïnstalleerd, maar toch zijn (de gemiddeld 25) aangesloten smart home apparaten kwetsbaar en kunnen aanvallers een ingang verschaffen. Dit leidt mogelijk tot ernstige gebruiks- en prestatieproblemen, maar ook diefstal van persoonlijke gegevens zoals bijvoorbeeld wachtwoorden of bankgegevens.

Als er meerdere (slimme) apparaten tegelijkertijd zijn aangesloten op hetzelfde netwerk vergroot dit niet alleen de kans op inkomende aanvallen, maar ook op uitgaande bedreigingen zoals een slimme beveiligingscamera die gegevens deelt met malafide websites. Om dergelijke bedreigingen tegen te gaan, heeft NETGEAR zijn dienst Armor voorzien van verbeteringen om eenvoudig een uitgebreide netwerkbeveilingsoplossing te creëren.

In tegenstelling tot traditionele antivirussoftware, is NETGEAR Armor ingebouwd in de router om de activiteit van en naar het internet te monitoren. Hierdoor worden alle apparaten die aangesloten zijn op het netwerk beschermd en is het niet nodig om meerdere beveiligingsabonnementen of -software aan te schaffen.

Met de toename van slimme apparaten in huis, van babyfoons tot smart tv’s, die allemaal kwetsbaar zijn voor bedreigingen van internet, begrijpen we dat het voor mensen lastig is om te weten hoe ze hun apparaten en gegevens veilig moeten houden,” aldus Arend Karssies, Regional Manager Benelux bij NETGEAR. “We realiseerden ons dat er een nieuwe, eenvoudigere beveiligingsoplossing nodig was en met deze versie van NETGEAR Armor nemen we mensen zorgen uit handen door een uitgebreide ‘set-it-and-forget-it’ service te bieden.

Nieuwe beschermingsmogelijkheden
Naast de eerder bekroonde features van NETGEAR Armor zijn er nieuwe mogelijkheden, zoals:

  • Bescherming van gevoelige gegevens: Blokkeert pogingen om o.a. inlog- en bankgegevens en SSN’s te verzenden via niet-versleutelde verbindingen.
  • Anomalie Detectie: Machine learning algoritme monitort en leert het gebruikelijke gedrag van de aangesloten apparaten en blokkeert activiteiten die afwijken van het normaal.
  • Bescherming tegen brute kracht: Voorkomt aangesloten slimme apparaten van bots die proberen om wachtwoorden te hacken.
  • DDoS-bescherming: Beschermt het netwerk tegen denial-of-service-aanvallen.
  • Exploitpreventie/IDS: Beschermt gegevens en apparaten tegen kwaadaardige inbraken.

Voor extra gemoedsrust wordt de nieuwste generatie NETGEAR Armor nog steeds geleverd met bescherming tegen internetbedreigingen die gebruikers zonder extra kosten kunnen installeren op hun computers, smartphones en tablets. Deze bescherming zorgt niet alleen voor een veiliger thuisnetwerk, maar helpt ook om klanten te beschermen tegen virussen, phishing en andere aanvallen, zelfs als ze verbinding maken met onbeveiligde netwerken in bijvoorbeeld horecagelegenheden of op vliegvelden.

De verbeterde service is slechts één onderdeel van NETGEAR’s uitgebreide dienstenpakket, ontworpen om haar klanten te helpen hun slimme apparaten en huizen beter te beschermen en beheren. Van het onlangs verbeterde NETGEAR Armor tot NETGEAR Smart Parental Controls, waarmee ouders de schermtijd van hun kinderen kunnen monitoren en beheren: NETGEAR’s portfolio van diensten is erop gericht om klanten te helpen zichzelf – en hun gezinnen – te beschermen.

Beschikbaarheid
NETGEAR Armor is per direct beschikbaar op ondersteunde WiFi 6-netwerksystemen, en zal de komende weken ook beschikbaar worden op andere routers. NETGEAR Armor heeft een gratis proefperiode van 30 dagen. Na de proefperiode is een betaald jaarabonnement van €99,99 vereist.

Lees voortgang

Delen met anderen