NETGEAR vergroot bereik in de professionele AV-markt via samenwerking met AED Group

NETGEAR vergroot bereik in de professionele AV-markt via samenwerking met AED Group

NETGEAR, marktleider op het gebied van netwerkproducten voor consumenten, bedrijven en serviceproviders, is een samenwerking aangegaan met AED Group voor de Benelux. AED Group is leverancier van totaaloplossingen in de audiovisuele industrie. Met de samenwerking verbetert en vergroot NETGEAR zijn bereik in de professionele AV-markt in België, Nederland en Luxemburg.

De samenwerking komt niet uit de lucht vallen, want NETGEAR en AED Group werkten al eerder succesvol samen op een aantal projecten. AED Group bedient al een poos de AV-markt met producten van NETGEAR. Door de groeiende vraag naar AV-producten zit de markt enorm in de lift en is deze inmiddels uitgegroeid tot een breed B2B-retailspectrum. Daarom hebben NETGEAR en AED Group besloten hun samenwerking te intensiveren.

AED Group is een van de grootste AV-leveranciers geworden dankzij focus en een goede strategie. Thierry Heldenbergh, managing director bij AED Group, kijkt uit naar een nog meer verweven samenwerking: “Met deze upgrade verwachten we nog meer waarde toe te kunnen voegen aan ons partnerkanaal.” Arend Karssies, Regional Director Benelux & Nordics bij NETGEAR, ziet voor beide partijen veel mogelijkheden om hen succes in de AV-markt verder uit te bouwen: “Voor NETGEAR is het essentieel om samen te werken met de juiste partners in dit specialistische kanaal. Door onze krachten te bundelen met die van AED Group, treden we samen naar buiten om geoptimaliseerde oplossingen te bieden aan resellers.”

Complex maar makkelijk
AV over IP is een snelgroeiende markt en dat is niet voor niks: hoge kwaliteit, lage latentie videodistributie, lagere gebruikskosten, netwerken die makkelijk te creëren en bij te houden zijn en bovendien is er ruimte voor innovatie. “Het is nog nooit zo eenvoudig geweest om op basis van AV over IP te werken”, vertelt Sergio Mandos, VAR salesmanager bij NETGEAR. “Wij maken bij NETGEAR niet alleen hardware die er mooi uitziet, maar integreren alle grote AV over IP-merken in onze oplossingen. Daardoor maken we onze oplossingen volledig plug & play, zodat ze makkelijk te configureren zijn voor de AV-professional zonder in te leveren op de complexe functionaliteiten.”

De producten van netwerkspecialist NETGEAR zijn bij uitstek geschikt voor de AV-markt. Gecombineerd met de toegevoegde waarde van AED Group maakt het een niet te negeren bastion voor de audiovisuele professional. Het is onterecht dat de ethernet switch gezien wordt als een sluitpost en dat hij niet tot de verbeelding zou spreken. Het doel van NETGEAR is dan ook dat als men aan AV over IP denkt, dat men dan aan NETGEAR denkt.

Over NETGEAR, Inc.
NETGEAR® (NASDAQ: NTGR) is sinds 1996 pionier in geavanceerde netwerktechnologieën voor huizen, bedrijven en serviceproviders over de hele wereld en leidt de sector met een breed scala aan bekroonde producten die zijn ontworpen om het leven van mensen te vereenvoudigen en te verbeteren. NETGEAR wil mensen in staat stellen samen te werken en verbinding te maken met een wereld van informatie en entertainment en is toegewijd aan het leveren van innovatieve en geavanceerde verbonden oplossingen, variërend van mobiele en cloudgebaseerde diensten voor verbeterde controle en beveiliging, tot slimme netwerkproducten, video via Ethernet voor Pro AV-applicaties en performance gaming routers om online gameplay te verbeteren. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in San Jose, Californië, met kantoren over de hele wereld. Meer informatie is beschikbaar op de NETGEAR-investeerderspagina of door te bellen naar (408) 907-8000. Maak verbinding met NETGEAR: Twitter, Facebook, Instagram en het NETGEAR-blog op NETGEAR.nl.

Lees voortgang

Delen met anderen