‘Niets doen is geen optie’

‘Niets doen is geen optie’

Stilzitten kan hij niet. Wim van den Dungen (alias Wim van de LEDschermen), ondernemer, eigenaar van LEDscreen4rent&sale en LEDschermaanhangwagens.nl gaat niet bij de pakken neerzitten. Hij blijft zoeken naar manieren om deze crisis te overleven. “Niets doen is geen optie!”, is zijn motto.

Evenementensector

Als verhuurder van LED-schermen is Wim de afgelopen jaren vooral aan het werk geweest in de evenementensector. Van kleine opdrachten zoals een LED-scherm waarop je bij het café een voetbalwedstrijd kan volgen, tot de grotere festivals. Hij was erbij. Voor het neerzetten van de LED-schermen en voor het verzorgen van eventuele live-beelden.

Voor 2020 stond de agenda boordevol opdrachten, het zou voor hem een mooi jaar gaan worden… Corona gooide roet in het eten. Vanaf maart was er weinig tot geen werk meer. Het omzetverlies liep op tot over 90%. Maar, zoals gezegd: ‘Niets doen is geen optie!’

Alternatieven 

Nog voor het einde van de eerste  lockdown was Wim al begonnen met het zoeken naar alternatieven. Hij zette een Drive-In bioscoop op met via de FM-zender het geluid van de film. Ook een buitenbioscoop, met koptelefoons (Silent Disco) en een Drive Thru voor Sinterklaas en Kerst kwamen op zijn repertoire.

En als zijsprong begon hij – zelf liefhebber van wellnessfaciliteiten –  een Hottub-aanhangwagen verhuur: aanhangers had hij immers al staan, een hele loods vol. Een grote Hottub, waarin je coronaproof met twee stellen kunt zitten, is ondertussen te huur.

De hele evenementensector staat inmiddels bijna een jaar stil, op een aantal online-evenementen na misschien, maar voor iedereen die vóór deze tijd zijn inkomsten haalde uit de evenementen, is er momenteel niks te doen. Elke persconferentie met verzwaringen was weer een klap in het gezicht. De enkele, met moeite ontvangen opdrachten, werden weer geannuleerd. De situatie lijkt steeds uitzichtlozer. Inmiddels staat bij velen al een tijdje het water aan de lippen.

Live stream Studio Brabant

In een laatste ultieme poging om te overleven heeft Wim een heleboel LED-schermen aan elkaar ‘geknoopt’ tot één enorm LED-scherm en is hij ‘Live Stream Studio Brabant ‘ begonnen. “Het is een sfeervolle, technisch hoogstaande, professionele ‘mini’ studio geworden”, zegt hij tevreden. “Wij doen het net ‘effe’ anders!”

Het enorme scherm van ruim 20 vierkante meter in deze studio, is gebogen (curved), wat een mooie ruimtelijke werking heeft. Door het tonen van (dynamische) beelden, kan je elke sfeer (decor) maken die je maar wilt. Er is ook de mogelijkheid voor meerdere ‘picture in picture’ beelden. De presentator ziet dit scherm ook (in tegenstelling tot een green-screen), waardoor het eenvoudig bij de presentatie te gebruiken is.

De studio heeft een vloeroppervlak van bijna 50 m² en is daardoor geschikt voor professionele livestreams, webinars, webconferences en interactieve videoproducties. Maar ook voor iets leuks zoals een digitale borrel en/of een spel om collega’s en/of relaties een hart onder de riem te steken in deze bijzondere tijd.

Natuurlijk alles geheel coronaproof: met minimale personele bezetting, de ruimte om onderling voldoende afstand te bewaren en buiten beeld draagt een ieder een mond/neus masker.

In deze tijd steun je elkaar, ook als ondernemer. Zo is er een samenwerking met Joeri van den Kieboom BREEDBEELDav, Mijke Niks interieurstylist en locatiehouder van BarnHouse Object43, Paul Kluytmans KlumaEvents, Fabian Smet Muziekschool Raamsdonksveer, maar ook als praktijkstage voor een Zoomvliet College-student. Nu nog bekendheid er aan geven. “Ik weet dat ik kwaliteit bied, dat is me al duidelijk gemaakt door mensen die er verstand van hebben. Live Stream Studio Brabant is klaar om te vlammen!” Led’s do this!

Interesse? Bel Wim ‘van de LEDschermen’ op 06-51 255 093.

Lees voortgang

Delen met anderen