Nieuwe armaturen voor het Belgische CC de Warandepoort Theater

Nieuwe armaturen voor het Belgische CC de Warandepoort Theater

Theater CC de Warandepoort in het Belgische Tervuren ontving de Elation Fuze Profile ™ -armaturen kort voordat de podia in maart donker werden. Het theater verheugt zich erop de nieuwe armaturen te gebruiken voor verschillende producties zodra het theater weer open kan.

Podiumkunsten

Warandepoort Theater is een podium voor podiumkunsten met 370 zitplaatsen in het culturele centrum van de gemeente Tervuren. Het theater biedt zowel ruimte voor modern als klassiek theater, concerten, comedy, dans, film en af ​​en toe een bedrijfs- of gemeenschapsevenement. Alexander Remmerswaal, technicus bij het theater: “We hadden wash armaturen in de installatie, maar hadden een armatuur nodig met break-up gobo’s om die aan te vullen. Toen ben ik gaan rondkijken naar de mogelijkheden.”

Universeel inzetbaar

Alexander kwam uit bij Elation Professional en de gesprekken met Bert Schmeits, Key Account Manager voor de Benelux, begonnen. Samen hebben Bert en Alexander tijdens verschillende beurzen overwogen welke Elation-producten het best bij hun toepassing pasten. “Alexander was op zoek naar een hoogwaardige movinghead met profielluiken”, herinnert Bert zich. “Hij had ook een armatuur met variabele kleurtemperatuur nodig met een hoge CRI-waarde, zodat de spots universeel inzetbaar zijn. Omdat we net het Fuze-profiel hadden gelanceerd en het voldeed aan zijn belangrijkste vereisten, heb ik het hem voorgesteld.”

Shootout

Om de beste keuze te maken, nodigde Alexander verschillende merken uit voor een demo op locatie in het theater. Uiteindelijk overleefden twee merken die Alexander vervolgens in een shootout zij aan zij wilde beoordelen. “We hingen ze naast elkaar en lieten ze tegelijkertijd hetzelfde doen. Ze leken veel op elkaar met slechts kleine verschillen in kenmerken. De kwaliteit was hetzelfde en het gewicht was bijna identiek, maar de prijs van de Elation-eenheid was veel beter.”

De belangrijkste kenmerken waren naast de vereiste profilering met de functie voor het opbreken van de gobo, een brede zoom, een mooie dimcurve en een klein en lichtgewicht ontwerp. “Een ander groot pluspunt van het Fuze-profiel is de stroomaansluiting. De bekabeling is het grootste deel van het werk, dus als we ze gewoon kunnen linken, is het instellen en afbreken veel sneller en bespaart het ongelooflijk veel tijd.”

Verlichtingsrollen

De Fuze Profile-armaturen zullen afhankelijk van de productie een aantal verlichtingsrollen in het theater vervullen, maar typisch gebruik zal zijn als effect- en tegenlicht, waarbij sommige producties ze ook gebruiken als voorlicht. Hoewel de Fuze-profielen permanent in het Warandepoort Theater zullen blijven, werden ze geleverd met flightcases zodat ze de units mee kunnen nemen wanneer ze producties opvoeren op een van hun andere locaties, wat Alexander zegt dat ze ongeveer een keer per jaar te doen. “Ik had de kans om ze kort toe te voegen aan een show net voordat we gedwongen moisten stoppen. Ik kijk er nu alweer naar uit om de volledige functionaliteit van het armatuur te kunnen gebruiken.”

Lees voortgang

Delen met anderen