Nieuwe Artiste Picasso ingezet bij Mexicaanse balletvoorstelling

Nieuwe Artiste Picasso ingezet bij Mexicaanse balletvoorstelling

De Mexicaanse ballerina Elisa Carrillo, hoofddanseres aan het Staatsballet Berlin en 2019 winnaar van de hoofdprijs van het ballet, de Prix Benois de la Danse, reisde naar haar geboorteland om een ​​reeks balletvoorstellingen te presenteren genaamd ‘Gala of Stars, Elisa and Friends’. De speciale shows, die vorig jaar plaatsvonden op enkele van de meest gerenommeerde locaties in Mexico, waaronder het Auditorio Nacional in Mexico-Stad, werden verlicht door Rafael Mendoza met Elation Artiste Picasso ™ LED-profielarmaturen.

Gala of Stars

‘Gala of Stars, Elisa and Friends’ met optredens van bekende figuren in klassieke en hedendaagse dans van enkele van de belangrijkste balletgezelschappen ter wereld, zoals het American Ballet Theatre, het Mariinsky Theatre, het Berlin State Ballet en het Mikhailovsky Theatre. Mendoza heeft jarenlang gewerkt als lichtontwerper voor het balletgala ‘Elisa and Friends’.

Hij licht toe: “Mexico, met zijn verschillende dansuitingen en genres, klassieke dans, Mexicaanse folklore, hedendaagse dans en vele die in de afgelopen 40 jaar zijn toegevoegd, hebben allemaal betrekking op het prachtige menselijke lichaam dat zich op verschillende manieren uitdrukt. Bij het ontwerpen van verlichting denk ik aan het lichaam en de beweging. Licht bepaalt vaak de ruimte, de tijd en definieert binnen- of buitenplaatsen waar je het publiek naartoe wilt brengen. Kleur benadrukt eenvoudig de gemoedstoestand van de dansers, waarbij het lichaam wordt gemodelleerd door het te contrasteren met de stralingshoek en de kleur, wat voor drama en interesse bij de kijker zorgt.”

Vele mogelijkheden

Op ‘Elisa and Friends’ kreeg Mendoza de kans om de Artiste Picasso ™ voor het eerst te gebruiken. ”Ik was op zoek naar nieuwe LED-armaturen toen ik de Artiste-serie van Elation en de Artiste Picasso ontdekte”, legt hij uit. “Deze armaturen hebben me betoverd met alle mogelijkheden die ze bieden en vooral met de toepassingen die ze kunnen dekken in het soort werk dat ik doe. Ze hebben mij de mogelijkheid gegeven om LED-verlichting te gebruiken voor elk dance-genre vanwege de technische mogelijkheden, kleurtemperatuuropties, hoge kleurverzadiging en kracht. Ze zijn ook erg stil, niet onbelangrijk bij een balletvoorstelling. Wat het meest indruk op mij maakte, was het zoombereik en het kadersysteem”, zegt hij.

Bioscoopkwaliteit

De Artiste Picasso is een volledig uitgeruste armatuur van bioscoopkwaliteit met 620 W 6.800 K Cool White LED-motor en geavanceerde optica die een totale lumenoutput van meer dan 23.000 levert. Het herbergt theatraal bruikbare ontwerpfuncties zoals afbeeldingen, animatie en framing. Gecombineerd met een CMY-kleurmengsysteem met volledig spectrum en lineaire CTO-kleurtemperatuurcorrectie is het een ideaal precisiegereedschap voor producties met een hoog niveau van verfijning, zoals ballet van wereldklasse.

Foto’s: ‘Teatro Morelos’, Toluca, Mexico

Lees voortgang

Delen met anderen