Nieuwe generatie Lawo mc²36-audioconsoles verkocht voor ambitieuze liveproducties

Nieuwe generatie Lawo mc²36-audioconsoles verkocht voor ambitieuze liveproducties

Het Italiaanse verhuurbedrijf BH, gespecialiseerd in klassieke, hedendaagse en jazzproducties, is ‘s werelds eerste klant geworden van Lawo’s nieuwe mc²36 (MKII) alles-in-één audioproductieconsoles, gelanceerd in december 2020. BH nam hun twee mc²36-consoles in ontvangst in april 2021 op het hoofdkantoor van Lawo in Rastatt, Duitsland, en hebben ze in de inventaris geplaatst voor gebruik op de meest vooraanstaande muziekfestivals in Italië.

BH levert geluidsapparatuur voor het prestigieuze klassieke Ravenna festival en gebruikt al jaren Lawo-mixsystemen in combinatie met de Soundscape meeslepende live audiotechnologie van d & b audiotechnik. Massimo Carli van BH, die toezicht houdt op de systeemopstelling van het Ravenna Festival, zegt dat de ambitie van BH altijd is geweest om de best mogelijke luisterervaring te leveren met de meest geavanceerde technologie op de markt.

‘Oneindig’ console

“Sinds 2015 werken we met Lawo mc²36-consoles, na een echt competitieve selectieprocedure te hebben doorlopen, inclusief consoles van andere fabrikanten. We gebruiken onze mc²36-consoles voor zeer gerespecteerde muzikale evenementen die het meest veeleisende publiek aantrekken. Voor onze nieuwe apparatuur wilden we een console op basis van geavanceerde Audio-over-IP-technologie die kristalhelder geluid en flexibiliteit biedt. En wat maatwerk betreft, durf ik te stellen dat dit een vrijwel ‘oneindige’ console is, waar de operator alles wat hij in gedachten heeft, en wat hij maar wil doen, naar believen kan beheren.”

Audiokwaliteit

Cristian Merli, een van de geluidstechnici van BH: “De Lawo mc²-consoles zijn de beste match voor onze meest uitdagende en ambitieuze live mix- en opnameproducties. De audiokwaliteit van de voorversterkers is fantastisch; ze zijn extreem stil met geluid en dynamiek die niet te horen zijn in andere consoles. Een ander ding dat Lawo onderscheidt is de eenvoud van de voorbereiding op complexe shows of grote orkesten. Met een paar simpele stappen configureert u honderden kanalen en complexe routings in enkele minuten. Dankzij de ‘engines’ van de Lawo-consoles is het gemakkelijk om alle signalen van de verschillende bronnen naar de verschillende bestemmingen zoals mobiele controlekamers, tv, PA, podium, versterkers, multitrack-opnames, et cetera, te beheren met een enkele console . U kunt matrices en routing maken voor honderden kanalen, met slechts een paar klikken, met eenvoud en betrouwbaarheid.”

Lucas Zwicker, Lawo’s Senior Technical Product Manager, Audio Production merkt een aanzienlijk voordeel op: “De nieuwe mc²36 wordt aangedreven door onze nieuwste A__UHD Core-technologie en biedt een totaal aantal van 256 DSP-kanalen. Dit verhoogde DSP-vermogen is van vitaal belang onder pandemische voorschriften die één microfoon per muzikant vereisen. Vóór de Covid-19-pandemie waren 60 tot 80 kanalen nodig voor orkestmuziekproducties, nu kunnen er gemakkelijk 100 kanalen en meer nodig zijn.”

IP Easy

Een andere belangrijke functie, IP Easy (gebaseerd op het Lawo HOME-beheerplatform voor IP-gebaseerde media-infrastructuren), maakt snelle, ongecompliceerde systeemconfiguratie op elk moment mogelijk, zelfs tijdens gebruik – een functie die BH Audio momenteel in hun studio‘s verkent, en die hun operators hebben er al een mening over.

“Het HOME-beheerplatform zal ons leven veel gemakkelijker maken omdat het de installatie onderweg sneller en gemakkelijker maakt”, zegt Merli. “Het is een grote stap voorwaarts naar meer vrijheid van maatwerk.”

Flexibiliteit

Flexibiliteit is altijd een belangrijk aspect geweest voor het hele assortiment mc2-consoles. De tweede generatie mc236-consoles zet deze traditie voort en is compacter en toch veel flexibeler dan zijn voorganger. Dit is niet beperkt tot audionetwerken en workflows, maar strekt zich uit tot besturingsintegraties; Lawo werkt bijvoorbeeld samen met BH om een ​​aangepaste OSC-interface te integreren voor afstandsbediening van d & b Soundscape-objectparameters rechtstreeks vanaf het oppervlak van de console.

“Het is ook belangrijk voor ons dat de mc²36 oplossingen van derden en Waves MultiRack / SuperRack kan integreren. Op het festival in Ravenna hebben we al voor de officiële lancering geëxperimenteerd met de Soundscape meeslepende live audiotechnologie van d & b Audiotechnik“, legt Carli uit. “De mc²36 geeft u eindeloze mogelijkheden om uw lay-out voor te bereiden, en u kunt deze eenvoudig en snel wijzigen en aanpassen zonder het geluid te onderbreken of in‘ gevaarlijke ’werking te gaan. Bij de meeste van mijn banen moet je kanalen toevoegen of routing of zoiets wijzigen tot de laatste seconde – of zelfs tijdens het evenement zelf. Met de mc²36 is dat nooit een probleem.”

Merli vat het samen: “Naar mijn mening – en ik denk dat ik alle consolemerken op de markt heb gebruikt – bevinden Lawo-consoles zich op een andere planeet dan de rest; een niveau hoger in kwaliteit, beheer en bruikbaarheid.”

Fotocredit BH Studio:

Massimo Carli (grey T-shirt), BH
Chris Hamilton (black shirt), sound engineer/designer, BH

Lees voortgang

Delen met anderen