Nieuwe Honden 2022 met DAP, DMT, Infinity, Showtec en Showgear

Nieuwe Honden 2022 met DAP, DMT, Infinity, Showtec en Showgear

Nieuwe Honden is de grootste show van studenten van de afdelingen Kunst, Theater en Media van het Vista College in Heerlen. Het evenement, dat nu voor het 12e jaar plaatsvindt, toont het beste talent van het college op vele gebieden. Highlite speelt een ondersteunende rol als hoofdsponsor en enkele van haar merken DAP, DMT, Infinity, Showtec en Showgear worden gebruikt in de show.

De editie 2022, die plaatsvond op 8, 9 en 10 november, was volledig uitverkocht. Het zijn dan wel studenten van de afdelingen Popmuziek en Drama die het podium betreden, maar het hele evenement is afhankelijk van studenten uit vele disciplines. Evenementorganisatoren, projectmanagers, videomakers, fotografen, licht- en geluidstechnici, cateraars, toezichthouders en beveiliging zijn er allemaal bij betrokken. Met ongeveer 100 mensen in het team is samenwerking de sleutel tot het succes van Nieuwe Honden.

Om een show op een professioneel niveau neer te zetten, is fatsoenlijk geluid en beeld nodig. Dit jaar gebruikte Nieuwe Honden diverse aantallen van maar liefst 18 verschillende apparaten van DAP, DMT, Infinity, Showtec en Showgear.

Het optimale geluid werd verzorgd door luidsprekers en subwoofers uit de Odin Line Array-serie van DAP. Dit veelzijdige geluidssysteem kan worden aangepast aan de grootte van de zaal en levert een evenwichtig geluid met een diepe, krachtige bas. De fijnere details in instrumenten en zang worden uiteraard ook niet overgeslagen, waardoor het systeem perfect is voor een veelzijdige show als Nieuwe Honden. DMT zorgde voor een spectaculaire podiumachtergrond voor alle optredens in de vorm van 80 PS4.6 G2 pixelschermen, die een grote verscheidenheid aan indrukwekkende visuals lieten zien.

Lichteffecten kwamen van een groot aantal Infinity-fixtures en diverse Showtec-lampen. Artiesten op het podium werden prachtig uitgelicht door 12 Infinity S401 Spots, 4 Infinity S601 Profiles en 24 Infinity Raccoon P14/4 spots. Deze combinatie zorgde voor heldere, nauwkeurige kleuren met snelle bewegingen en dynamische effecten. Perfect gekalibreerde kleuren kwamen van de 14 Infinity TS-260C7 Profiles en 4 Infinity TF-260C7 Fresnels. Tot de fixtures van Showtec behoorden 12 veelzijdige Phantom 12R Hybrids die ingezet kunnen worden als bundel-, spot- of washlight en ook verbluffende visuele effecten kunnen produceren. Andere fixtures van Showtec waren onder andere 40 stuks van de Pixelstrip 40, 10 van de Stageblinder DMX, 10 van de Dataflash LED stroboscopen en 8 stuks van de Pixel Panel 1024. Natuurlijk is geen show compleet zonder een spiegelbol, of in dit geval 3 Showgear Mirror Balls.

Met een totaal van 150 aan te sturen lampen is een lichtconsole die functionaliteit combineert met een gebruiksvriendelijk ontwerp geen overbodige luxe. Voor Nieuwe Honden werden zowel de Infinity Chimp 100.G2 Tour Pack als de Infinity Chimp 300.G2 gebruikt. De Chimp 100.G2 Tour Pack bestaat uit de Chimp 100.G2 controller, een 22 inch HD touchscreen en een flightcase. De Chimp 300.G2 heeft al een 22-inch touchscreen ingebouwd en biedt controle over vier DMX-universes, terwijl de Chimp 100.G2 twee universes aankan, hoewel dit bij beide modellen kan worden uitgebreid. De Chimp lichtconsoles zijn zo gebouwd dat beginners er mee om kunnen gaan, maar dat ze ook ideaal zijn voor gevorderde lichttechnici.

Opnieuw bewees een nieuwe generatie talenten van Vista College wat ze in hun mars hadden en dat dat meer dan genoeg is om de top te bereiken in hun gekozen beroep. Alles, van de voorstellingen tot de productie en van de catering tot de beveiliging, werd professioneel uitgevoerd.

Lees voortgang

Delen met anderen