Nieuwe software voegt functies en opties toe aan Lawo Radio-producten

Nieuwe software voegt functies en opties toe aan Lawo Radio-producten

De Duitse fabrikant van IP-gebaseerde audio- en videoproducten, Lawo, heeft nieuwe software uitgebracht met extra opties, functionaliteit en beveiligingsfuncties voor zijn lijn van radio-mengpanelen, RAVENNA / AES67-mengmachines en VisTool GUI Builder-software.

Radioactiviteit evolueert

“De radioactiviteit blijft evolueren en Lawo zet zich in voor het upgraden en verbeteren van onze tools om te voldoen aan de behoeften van de industrie”, zegt Johan Boqvist, Senior Product Manager. “Deze upgrade biedt gebruikers nieuwe tools om hun Lawo-radioapparatuur aan te passen aan hun unieke on-air- en productieworkflows. Het is niet alleen interessant voor radiocliënten, maar ook voor gebruikers van tv-productie en audio-infrastructuur.”

Nieuw licentiepakket

De eerste belangrijke functie die met Radio Software v6.6 is geïntroduceerd, is een nieuw licentiepakket voor Lawo’s veelzijdige Power Core DSP-meng-/routeringsengine: Power Core EDGE. Deze licentie biedt een instapconfiguratie die speciaal is ontworpen voor gebruik als een audio-gateway met hoge capaciteit, waarbij controle over het mengoppervlak niet vereist is. Het is perfect voor NOC- en TOC-installaties waar veel audio-opname nodig is, of voor grootschalige conversie van oudere basisbandsignalen naar AES67-netwerken.

 De Power Core EDGE-licentie ondersteunt 2 MADI-interfaces met 128 audiokanalen en tot 64 RAVENNA / AES67-streams met een maximum aantal kanalen van 128. Er is een routeringsmatrix van 1280 x 1280 en de mogelijkheid om uit te breiden met maximaal acht achterpanelen I / O-kaarten. Power Core EDGE kan worden bediend met de Lawo VisTool-gebruikersinterfacetoepassing. Deze ondersteunt maar liefst 128 patchbare audio-PPM’s en/of luidheidsmeters op het scherm. Het kan ook worden bediend met KSC-centrales en het EMBER + netwerkprotocol.

Power Core

Extra functie-uitbreidingen voor Power Core zijn onder meer:

• Een 8×8 GPIO add-on-pakket voor de EDGE- en SAN-licenties (Super Audio Node),

• Een add-on met 64 mini-mixers en selecteerbare talkback-ingangen voor de SAN-, Console L-, Console XL- en MAX-licenties,

• Een N-1 (Mix-Minus) add-on met 64 retourfeeds voor de SAN-, Console L-, Console XL- en MAX-licenties, en

• Een Loopback-add-on voor EDGE-, SAN-, L-, XL- en MAX-licenties die 128 loopbacks biedt per vrije 8-kanaals I / O-sleuf.

 Netwerkbeveiliging

Met omroepen die steeds meer inhoud produceren via bediening op afstand, via WAN en LAN, is netwerkbeveiliging belangrijker dan ooit. v6.6-software voegt verschillende nieuwe beveiligingsfuncties toe aan Power Core om indringers buiten te houden, zoals een EMBER + whitelist om alleen verbindingen van geautoriseerde bronnen toe te staan, een optie om controlegegevens te beperken tot specifieke interfaces, verbeterde bescherming tegen Denial of Service-gegevensstromen op het netwerk, SSL-ondersteuning voor externe toegang en verbeterde netwerkverkeerregistratie voor inspectie- en foutopsporingsbewerkingen.

 Nieuwe functies

Andere opvallende nieuwe functies zijn onder meer:

• ‘Make before break’-functionaliteit voor RAVENNA / AES67 streamswitching, waardoor audio-onderbrekingen worden voorkomen tijdens het live switchen van netwerkaudiostreams.

• Verbeterde timing van momentopnamen en laadsnelheid in Power Core

• Integratie van de-essing- en AutoMix-functies binnen de belangrijkste DSP-structuur, waardoor deze functies kunnen worden gebruikt naast andere tools voor het vormen van audio, zoals EQ, beperking en compressie.

• Power Core-ondersteuning voor de nieuw uitgebrachte AES-3id I / O-kaart, met 4 ongebalanceerde digitale stereo-ingangen en -uitgangen met HD-BNC-connectoren.

Radio v6.6-software

Radio v6.6-software is van toepassing op het volledige assortiment Lawo-radioproducten, waaronder robijn, saffier, saffiercompact, kristal en kristalheldere mengconsoles, Power Core-, Nova17 MK2- en Nova 29-motoren, VisTool MK2 GUI Builder-software en de On- Aanpassingstool voor Air Designer-console. Klanten kunnen de software downloaden door naar www.lawo.com te gaan en op de link ‘Downloads‘ te klikken.

Lees voortgang

Delen met anderen