Nieuwe Ultra Short Zoom-lenzen van Panasonic (UST)

Nieuwe Ultra Short Zoom-lenzen van Panasonic (UST)

De twee nieuwe Zero-Offset Ultra Short Throw (UST) Zoom-lenzen brengen het publiek nog dichter bij de actie in de location-based entertainment industrie met visueel meeslepende ervaringen. Deze lenzen voor Panasonic LCD-projectoren benutten elke centimeter van het weergave-oppervlak, van vloer tot plafond, en zorgen voor schaduwvrije beelden in zelfs de kleinste installatieruimtes. De lenzen zijn daardoor zeer geschikt voor musea, tentoonstellingen en live-evenementen. De Panasonic ET-EMU100 UST Zoom-lens voor de PT-MZ16K Projector Series zal in augustus 2021 beschikbaar zijn en de ET-ELU20 UST Zoom-lens voor de nieuwe PT-MZ880 Series zal in september 2021 op de markt komen.

“Hoe groot of hoe klein de ruimte ook is, deze lenzen en de nieuwste Panasonic-projectoren kunnen kijkers het gevoel geven dat ze deel uitmaken van de visuele content die met edge blended breedbeeld projectie de ruimte vult,” zegt Hartmut Kulessa, European Marketing Manager bij Panasonic Business. “De combinatie van innovatief design en installatieflexibiliteit biedt een compleet nieuw scala aan visueel creatieve mogelijkheden.”

Veelzijdige installatie, geen schermafwijking

De lens throw-ratio van 0,330-0,354:1 (WUXGA) produceert een 200-inch beeld op een afstand van ongeveer 1,42 m. De ruimte tussen de bovenkant van het beeld en het plafond wordt geëlimineerd voor een grotere visuele impact. De projector kan rechtstreeks aan het plafond worden gemonteerd zonder dat de lens het beeld belemmert. Bij een doorzichtscherm kan de projector in het midden van het scherm worden geplaatst om de helderheid gelijkmatig van het midden naar de hoeken en randen te verspreiden.

Flexibele afstelling stroomlijnt workflow

Als de projector eenmaal op zijn plaats staat, is hij ook eenvoudig op te stellen met flexibele instelmogelijkheden. Beelden kunnen naar wens van de technicus worden aangepast met behulp van de 1,07x zoom van het objectief en het brede lens-shiftbereik van Verticaal: +50 %, -20 %, Horizontaal: +20 %, -20 % (ET-EMU100) en Verticaal: +50 %, -50 %, horizontaal: +24 %, -24 % (ET-ELU20).

De lenselementen van precisieglas bieden bescherming tegen krassen en zijn uitstekend bestand tegen hitte. De ET-EMU100 heeft ook een temperatuursensor ter ondersteuning van de Active Focus Optimizer (AFO) van de projector, die temperatuurinformatie analyseert en automatisch de scherpstelling aanpast om beelden haarscherp te houden.

Voor meer informatie: https://business.panasonic.nl/visual-system/

Lees voortgang

Delen met anderen