Nieuwe update voor Sony’s Camera Remote SDK met verbeterde functionaliteit voor e-commerce-applicaties

Nieuwe update voor Sony’s Camera Remote SDK met verbeterde functionaliteit voor e-commerce-applicaties

Sony lanceert de vernieuwde versie van zijn Camera Remote Software Development kit (SDK). De 1.05 versie biedt compatibiliteit met de eerder aangekondigde Alpha 7 IV functionaliteiten om externe partijen te ondersteunen bij de ontwikkeling van op maat gemaakte toepassingen. Dit door gebruik te maken van de toonaangevende prestaties van de camera’s van Sony.

De nieuwe versie biedt onder meer de mogelijkheid om meldingen voor het voltooien van stilstaande beelden in te stellen, opties voor het vooraf instellen van de camera en het opslaan en laden van focus- en zoomposities. Tevens is het mogelijk een nieuwe modus voor het verzenden van content op afstand in te stellen. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de vele nieuwe functies.

Yasuo Baba, Directeur, Digital Imaging, Sony Europe BV zegt: “De uitbreiding van ons B2B-aanbod is een fundamenteel onderdeel van Sony’s langetermijnvisie op de digital imaging markt. Sinds de lancering van onze Camera Remote SDK hebben we samengewerkt met een aantal zeer interessante klanten om beeldvormingstoepassingen te ontwikkelen. We werken vol toewijding aan de evolutie van deze SDK en we blijven functionaliteit toevoegen op basis van feedback van klanten.”

Versie 1.05 van de Camera Remote SDK biedt nieuwe functies die bij uitstek belangrijk zijn voor e-commerce, snelle camerasystemen en contentcreatie. Zo garandeert de nieuwe ‘Melding Opname foto voltooid’ een hogere efficiëntie in doorlopende opnamesituaties. De nieuwe functie ‘Vooraf ingestelde focus en zoom’ is een functie die op verzoek van veel klanten is toegevoegd.

De toevoeging ‘Content overzetten’ voor alle vastgelegde content betekent dat de camera op zijn plek kan blijven terwijl de beelden worden bekeken. Dit draagt bij aan een efficiënte cameraworkflow. En dankzij de nieuw toegevoegde functie ‘Zoomsnelheid’, waarmee de zoomsnelheid op afstand kan worden gewijzigd, is sneller opnemen mogelijk. Om de mogelijkheid van onjuiste bediening te minimaliseren, kunnen ontwikkelaars nu hardwaretoetsen op de camera zelf uitschakelen met de functie ‘Bedieningselementen vergrendelen’.

Compatibele camera’s
Sony is markleider in spiegelloze full-frame (35 mm) camera’s. De camera’s van het bedrijf staan bekend om hun snelheid, beeldkwaliteit, resolutie, compacte ontwerp en het brede assortiment lenzen.

Met de Camera Remote SDK kunnen verschillende camera’s van Sony worden bediend. De volledige lijst van compatibele camera’s is hier beschikbaar.

Al deze camera’s zijn uitgerust met Sony’s gerenommeerde Exmor R en Exmor RS CMOS-beeldsensoren, die resoluties bieden van 12 tot 61 MP, met Sony’s BIONZ-beeldverwerkingsprocessoren en kunnen worden gebruikt met meer dan 60 E-mount-lenzen.

Over Camera Remote SDK
Camera Remote SDK biedt gebruikers de mogelijkheid om Sony’s camera’s op afstand te bedienen vanaf een computer. Van het wijzigen van de camera-instellingen tot het bedienen van de zelfontspanner en live-weergavemonitoring. Met deze SDK kunnen softwareontwikkelaars op maat gemaakte toepassingen ontwerpen voor specifieke zakelijke eisen, bijvoorbeeld door Sony’s professionele apparatuur te integreren in formaat-kritische drones en snelle camerasystemen, en voor andere medische, onderwijs-, bestuurs- en e-commerce-functies.Meer informatie vindt u op: www.sony.eu/businesssolutions.

Lees voortgang

Delen met anderen