Nieuwe whitepaper illustreert de centrale rol van projectoren bij Europese evenementen

Nieuwe whitepaper illustreert de centrale rol van projectoren bij Europese evenementen

LED-displays die bij live-evenementen ingezet worden als backdrop worden gaandeweg vervangen door de nieuwste generatie 3-Chip DLP-laserprojectoren vanwege hun creatieve, commerciële en operationele voordelen, volgens de nieuwste whitepaper van Panasonic.

De paper is gebaseerd op de ervaringen van de grootste verhuur- en podiumbedrijven in Europa, waaronder The AED Group in België en STS Communication uit Italië. De 50.000 lumen, 3 Chip DLP-projector levert Native 4K-beelden in een lampvrij ontwerp zonder filters met hermetisch gesloten optiek en gaat 20.000 onderhoudsvrije bedrijfsuren mee.

Kosteneffectiever

De Rental & Staging bedrijven vonden de projectoren eenvoudiger te bedienen en kosteneffectiever. Beeldprestaties en stroomverbruik waren net zo goed als of beter dan bij LED-alternatieven. De creatieve mogelijkheden waren beter dankzij het gebruik van de projectoren, die het gemakkelijker maakten om zwevende schermen en verschillende schermvormen te creëren, en waarmee close-ups van de camera beter tot hun recht kwamen doordat de resolutie en de helderheid van de beelden geschaald kunnen worden.

Voordelen

Bij een gestandaardiseerde inzet van 4 schermen, elk met een afmeting van 9,6m x 6m en met beelden met een resolutie van 4K, rapporteerden verhuur- en podiumbedrijven een aantal significante besparingen door het gebruik van de projectoren tegenover LED-displays: pre-check tijd kon worden teruggebracht van een week tot minder dan een dag. Voor het transport waren niet langer 70 flightcases nodig, maar slechts vijf en de insteltijd kon worden verminderd van 110 naar 40 manuren. Het stroomverbruik was 2 tot 3 keer zo laag ten opzichte van LED-displays bij dezelfde helderheid. “LED-displays zijn de markt gaan domineren voor gebruik als videomuur en podiumachtergrond omdat de helderheid en het contrast van het beeld ongeëvenaard waren, maar de introductie van de Panasonic RQ50K heeft deze trend snel omgebogen”, aldus Hartmut Kulessa, European Marketing Manager bij Panasonic Business. “De Rental & Staging industrie heeft zich snel gerealiseerd dat het gebruik van deze projectoren een game-changer is, die nieuwe niveaus van commerciële en operationele voordelen, beeldprestaties en creatieve flexibiliteit met zich meebrengt die de LED-displays met gemak overtreffen. Deze whitepaper probeert deze voordelen voor het eerst duidelijk te identificeren en te beschrijven, zodat anderen kunnen zien hoe deze technologie de dynamiek van creatieve achtergronden bij live-evenementen en tv-producties verandert.”

Lees voortgang

Delen met anderen