NIKON Z8: Z tot de macht 8

NIKON Z8: Z tot de macht 8

Nikon heeft de langverwachte Z8 aangekondigd, en wat een camera is het geworden, een soort Z9 ontmoet D850. De Nikon Z8 is gemaakt voor creatievelingen die op zoek zijn naar een camera boordevol professionele foto- en videofuncties in een gemakkelijk aanpasbare, compacte body. Met een 45 MP full-frame gestapelde sensor gecombineerd met een EXPEED 7-processor, intelligente autofocusmogelijkheden en 8K-video-opname, is de Z8 een camera die moeiteloos overschakelt van foto naar video zonder concessies te doen aan de kwaliteit.

De Z8 deelt veel van de belangrijkste specificaties van Nikon’s spiegelloze vlaggenschip Z9 en maakt de verticale batterijgreep optioneel, waardoor hij wel 30% kleiner is dan de Z9. In zekere zin is de Nikon Z8 een baby Z9, en doet hij volledig wat je als professional van een pro camera mag verwachten.

De Nikon Z8 is razendsnel of je nou sport doet of in de studio staat, er is geen situatie de camera niet aan kan. Hij kan tot wel 20 beelden per seconde schieten in 14 Bits RAW, en zelfs tot 120 beelden per seconde in 11 Megapixel jpegs. In video kan de Z8 in het N-Raw formaat 8K/60p filmen en zelfs 4K/120P voor slow motion opnames. De geavanceerde autofocus met onderwerp herkenning zorgt ervoor dat je nooit een opname mist.

De Nikon Z8 wordt eind mei beschikbaar en gaat € 4.599,- kosten. Als je de camera al bij ons wil reserveren stuur een bericht.

Voor meer informatie over de Nikon Z8 kijk hier

Lees voortgang

Delen met anderen