NINE breidt audioproductie uit met Lawo

NINE breidt audioproductie uit met Lawo

Professional Audio & Television heeft aangekondigd dat ze een Lawo mc²36MkII 32-fader productieconsole hebben geleverd aan het NINE Network voor hun 1 Denison Street ST2110 IP-uitzendfaciliteit in North Sydney.

De nieuwe console werd toegevoegd aan de bestaande audio-infrastructuur en werd gekozen vanwege onder meer de native SMPTE2110-30-mogelijkheden. Een groep NINE Network-afgevaardigden voerde een gedetailleerde evaluatie uit van Lawo’s nieuwste mc²-console-aanbod in de demo-faciliteit van PAT in Sydney, waar eind vorig jaar een van de allereerste mc²36 MKII-consoles vers van de productielijn uit Duitsland arriveerde.

Voetafdruk verkleinen

De nieuwe mc²36 vertegenwoordigt Lawo’s wens om de voetafdruk van de console op alle mogelijke manieren te verkleinen en tegelijkertijd de functieset te vergroten. Dit nieuwe lid van de mc²-consolefamilie herdefinieert volledig wat een compact mengpaneel moet leveren. De nieuwe mc²36 is een alles-in-één console in hart en nieren en beschikt over het dubbele aantal DSP-kanalen dan zijn voorganger, zowel op 48 kHz als op 96 kHz.

Het biedt hetzelfde uitstekende gemak als zijn grotere broers en zussen: alle industriestandaard audio-ingangen en -uitgangen zijn ingebouwd, met native IP-connectiviteit in het midden. Aangedreven door Lawo’s nieuwste generatie A__UHD Core softwaregedefinieerde verwerkingstechnologie, levert deze console alle ongelooflijke flexibiliteit die IP-technologie biedt, maar met intuïtieve tools die installatie en beheer net zo eenvoudig maken als in de dagen van de basisband.

Volledig uitgerust

De console is volledig uitgerust om elke soort toepassing aan te kunnen en biedt bedieningsgemak voor alle soorten productiescenario’s. De mc²36 is IP-native en combineert de kracht van Lawo’s A__UHD Core met zijn ongeëvenaarde geluidskwaliteit, lokale I/O met microfoonvoorversterkers van Lawo-kwaliteit en het meest compacte mc²-consoleoppervlak ooit gebouwd.

“Dit is de eerste Lawo mc²-console die is gebaseerd op Lawo’s native IP-controle, genaamd HOME, een intuïtieve, gebruiksvriendelijke web-GUI die de AoIP-ervaring voor de gebruiker vereenvoudigt”, schetst Patrick Salloch, algemeen directeur van PAT. “We zijn verheugd en vereerd dat NINE opnieuw voor Lawo-technologie heeft gekozen om hun toch al indrukwekkende Lawo-videoverwerkings-, Multiviewer- en besturingsoplossingen op 1D Street uit te breiden. Dat we deze faciliteit van wereldklasse een mc²-console hebben kunnen leveren, is voor ons zeker de kers op de taart.”

Juiste keuze

“The NINE Network heeft een langdurige relatie met Lawo en PAT en het was volkomen logisch om Lawo’s mc²-audio-oplossingen te overwegen bij het uitbreiden van onze audioproductiefaciliteiten in 1 Denison Street. De Lawo mc2 36 MKII voldeed aan al onze technische vereisten en is de juiste keuze voor onze ST2110-faciliteit”, aldus NINE Network’s Broadcast CTO – David Bowers.

Voor meer informatie kijk op:

www.nine.com.au

www.lawo.com

www.proaudiotv.com.au

www.proaudiotv.co.nz

Lees voortgang

Delen met anderen