NMR en KL Panel™ Whistling Straits Golf Course bij Ryder Cup

NMR en KL Panel™ Whistling Straits Golf Course bij Ryder Cup

Na jarenlang Ryder Cup-persruimten te hebben verlicht met standaard Lekos en PAR’s, besloot het team van NMR Staging and Events Elation’s dynamische KL Panel™ LED-softlight van uitzendkwaliteit toe te voegen en de resultaten waren indrukwekkend.

NMR is al jaren betrokken bij de Ryder Cup, de tweejaarlijkse herengolfcompetitie van de Professional Golf Association tussen teams uit Europa en Amerika. Het evenement vond dit jaar plaats van 24-26 september op de Whistling Straits Golf Course in Wisconsin. Zoals altijd werden de rivaliteit en de persconferenties na de wedstrijd op de voet gevolgd.

NMR, die bijna 40 jaar ervaring heeft met het leveren van technologie voor een breed scala aan evenementen, kocht vorig jaar de KL-lichtpanelen met instelbare kleur en kleurtemperatuur voor gebruik op beurzen en de interne studio’s van NMR. Daniel Gerstenhaber, hoofd verlichting bij NMR, zegt dat de verlichtingsploeg daar zo dol op ze was dat ze extra armaturen kochten om de persevenementen van dit jaar op de Ryder Cup te verlichten.

Vlak lichtveld

Gerstenhaber: “We moesten een mooi, vlak lichtveld projecteren voor de hoofdinterviewruimte. Iets dat de omgevingslichtniveaus van de open perstent aankon. Het is een lastige situatie met de invloed van de zon. Met het KL Panel konden we de kleurtemperatuur in een oogwenk aanpassen en de output bleek meer dan voldoende.”

Met een 295W RGBW + Lime + Cyaan LED-array, levert het KL Panel 24.000 lumen vanuit een kleine vormfactor om heerlijk zachte witte of full-color washes te produceren. De kleurweergave is van de hoogste kwaliteit met een CRI van meer dan 95 en het apparaat is bedreven in het afstemmen van de witbalans voor de camera via een aanpassing van de groene verschuiving en een virtuele gelbibliotheek.

Hogesnelheidscamera’s

Ryder Cup-persconferenties zijn altijd interessant en vaak vermakelijk, vooral de feestelijke ontmoeting van Team USA met de pers na het claimen van de overwinning. Een belangrijk aspect van de verlichting was het vermogen om te werken met de hogesnelheidscamera’s. “Niet alleen moest de uitvoer helder zijn, maar we moesten ervoor zorgen dat er geen flikkering was. We hadden iets nodig dat de verversingsfrequentie gemakkelijk kon aanpassen en het KL-paneel kon dat vrijwel stil doen. Het paneel is volledig geoptimaliseerd voor uitzending met 900-25000Hz LED-verversingssnelheidsaanpassing.

Eenvoudig te bedienen

Een kleine maar getalenteerde crew ter plaatse, verzorgde de Ryder Cup-persevenementen. Ed Conrad van NMR fungeerde als productiemanager en zorgde voor alle on-site behoeften. “Een andere belangrijke kwaliteit van het KL Panel is dat Elation het gebruik van het licht gemakkelijk heeft gemaakt via de encoders en het intuïtieve menusysteem. Het is een lamp die zelfs degenen die minder bekend zijn met de bediening ervan effectief kunnen gebruiken”, aldus Gerstenhaber.

Beste armatuur

“Ik denk dat dit het beste armatuur is dat Elation heeft gemaakt”, zegt Gerstenhaber regelrecht. “Het is niet alleen goed gemaakt en van hoge kwaliteit, het is een fractie van wat sommige andere bedrijven vragen voor een soortgelijk armatuur, wat betekent dat het zichzelf snel terugverdient. Het pakte goed uit voor dit evenement en iedereen was erg blij met de Cup!”

Lees voortgang

Delen met anderen