Oktoberfest Sittard heeft Infinity lichteffecten en Showtec podiumverlichting ingezet tijdens ‘open-air Wiesnfest’

Oktoberfest Sittard heeft Infinity lichteffecten en Showtec podiumverlichting ingezet tijdens ‘open-air Wiesnfest’

Na een periode van rust als gevolg van de pandemie, heeft de organisatie van Oktoberfest Sittard dit jaar het geluk gehad om een succesvol evenement te hebben mogen organiseren genaamd ‘open-air Wiesnfest’. Dit tot grote vreugde van de organisatie en haar bezoekers. Normaal gesproken verwelkomt de organisatie mensen uit het hele land met maar liefst 250.000 bezoekers in 2019. Dit jaar voelde de organisatie zich genoodzaakt om het evenement in te krimpen en in totaal 18.000 bezoekers toe te laten, verspreid over zes dagen, van 22 tot 27 oktober. Het is een jaarlijks volksfestival waar mensen, gekleed in lederhozen, graag pullen bier drinken en braadworsten eten. Ze hebben kunnen genieten van geweldige Nederlandse en Duitse artiesten, zoals Rowwen Hèze, Beppie Kraft and Wir Sind Spitze.

Techniek

Reflexion Evenemententechniek verzorgde de techniek bij open-air Wiesnfest en T.Y.S. Entertainment Architect was verantwoordelijk voor het lichtontwerp gedurende het festival. Ze hebben met succes een uitgebreid arsenaal aan Infinity lichteffecten en Showtec podiumverlichting geïmplementeerd.

Lichteffecten

Zes Infinity Furion S-601 moving heads werden gebruikt als lichteffecten voor het podium. Ze pasten perfect bij de lichteffecten die op het podium te vinden waren, bestaande uit elf Infinity Furion S-401 en vijftien Infinity iW-1941 RDM moving heads. Ze delen dezelfde CMY+CTO kleurenmixsysteem en zijn allemaal uitgerust met gemotoriseerde geavanceerde effecten en een soepele overgang tussen functionaliteiten.

Ultieme vrijheid

Bijzonder aan de Infinity S-601 zijn de uitgebreide functionaliteiten voor het bieden van de ultieme vrijheid om creativiteit te uiten, zoals het vier tweeassige bewegende mes-systeem dat plus en min 45 graden roteerbaar is. De Infinity S-401 moving heads die zijn gebruikt, zijn familie van dezelfde Infinity Furion serie. Ze werden afgewisseld met de Infinity iW-1941 RDM wash moving head, uitgerust met negentien 40 watt LED’s en een zoomfunctie die varieert van een brede 60° tot een strakke 3,6° beam effect. Om de hoogtepunten van de show te accentueren met felle blinder-momenten, werden achttien krachtige Showtec Blinder Strips gebruikt (Sunstrip Active MKII). Ze bevatten tien GU10-fittingen met elk een halogeenlamp van 75 watt.

Origineel

Reflexion Evenemententechniek was origineel in de manier waarop ze tweeëndertig LED Washers hebben ingezet (Showtec Helix S5000 Q4). Deze worden normaal gesproken gebruikt voor wand-/gevelverlichting. Tegenwoordig zie je ze echter steeds meer rond podia, waar ze dan ook uitermate geschikt zijn voor krachtige RGBW-kleurmenging met dim- en stroboscoopfunctie. Bovendien zweefden tien Infinity iB-2R-movingheads boven het publiek voor geweldige extra lichteffecten. De Infinity iB-2R is een meer betaalbare moving head in vergelijking met de moving heads die op het podium zijn gebruikt. Toch hebben ze een goede bijdrage geleverd aan de geweldige, creatieve lichtshows dankzij hun 8-facet circulaire en 5-facet lineaire roterende prisma’s, 17 metalen gobo’s en 14 dichroïsche kleurenfilters.

www.highlite.com

Lees voortgang

Delen met anderen