On-site, hybride en digitaal: Messe Frankfurt begint aan zijn vierde kwartaal

On-site, hybride en digitaal: Messe Frankfurt begint aan zijn vierde kwartaal

Beurzen starten weer in Frankfurt: in het laatste kwartaal van 2020 vindt een reeks evenementen plaats op het beursterrein van de Messe Frankfurt – waaronder Hypermotion, het eerste hybride evenement dat op de basis in Frankfurt wordt gehouden. Talrijke gastevenementen zullen ook hun deuren openen voor bezoekers, waarbij ze te allen tijde de strengste hygiëne- en veiligheidsnormen naleven.

Hypermotion

Hypermotion vindt van 10 tot 12 november plaats in Frankfurt – als multimodaal innovatieplatform zal het zich richten op de toekomst van mobiliteit en logistiek. Als allereerste hybride handelsbeurs in de Messe Frankfurt biedt het evenement een breed scala aan digitale technologie, waaronder ondersteunde matchmaking en livestreams. Detlef Braun, lid van de directie van Messe Frankfurt, legt uit: “Er kunnen nu beurzen worden gehouden: in Frankfurt hebben we alles wat we nodig hebben om bezoekers en exposanten op een veilige manier te laten deelnemen aan beurzen en te voldoen aan alle relevante veiligheids- en hygiënenormen. Bij Hypermotion combineren we het beste van twee werelden, zowel fysiek als virtueel: persoonlijke interactie en virtuele netwerkmogelijkheden.” Tot de gerenommeerde keynotesprekers van Hypermotion behoren klokkenluider Edward Snowden en bestsellerauteur Marc Elsberg.

Formnext

Van 10 tot en met 12 november wordt Formnext ook in een exclusief digitaal formaat gehouden. Als centraal platform voor business en kennisoverdracht brengt de vakbeurs de internationale additive manufacturing-sector virtueel samen onder de naam ‘Formnext Connect’. De internationale cleanroom-gemeenschap komt ook samen in een exclusief virtueel formaat op Cleanzone op 18 en 19 november, waar de focus dit jaar vooral zal liggen op contaminatiecontrole en cleanroomtechnologie.

 Frankfurter Buchmesse

Messe Frankfurt is altijd een sterke partner geweest voor gastorganisatoren. De Frankfurter Buchmesse wordt tussen 14 en 18 oktober in digitaal formaat gehouden en presenteert het uitgebreide liveprogramma op het ARD-podium van de Boekenbeurs in de Festhalle. Van 29 oktober tot 1 november presenteren zo’n 100 exposanten een breed scala aan hedendaagse kunst op de Discovery Art Fair in hal 1.2. Zoals Jörgen Golz, organisator van de Discovery Art Fair, het verwoordt: “Kunst is niet iets dat je digitaal kunt ervaren – het gedijt op directe ervaring. Zeker gezien de huidige omstandigheden is het des te belangrijker voor galeriehouders en kunstenaars om nieuwe wegen te verkennen, nieuwe partners te vinden en omzet te genereren.”

 Forum 2020

Forum 2020 vindt parallel aan Hypermotion plaats op 10 en 11 november, waarbij commerciële mobiliteit en wagenparkbeheer centraal staan. Als internationale vakbeurs voor optische technologieën, componenten en systemen haalt Optatec tussen 17 en 19 november de gehele optische industrie naar Frankfurt. Parallel hieraan biedt het evenement ook een virtueel format aan. Van 17 tot en met 20 december vindt in de Festhalle een heuse ruiterklassieker plaats: het Internationale Frankfurt Festhalle Paardrijtoernooi.

Veiligheidsmaatregelen

Alle evenementen die op het beursterrein van Frankfurt worden gehouden, zijn onderworpen aan strenge hygiënische en veiligheidsmaatregelen. Naast een ruime halplanning, strategisch crowd management en online bezoekersregistratie voorafgaand aan evenementen, omvat dit onder meer het ultramoderne ventilatiesysteem van de Messe Frankfurt, dat een constante toevoer van frisse lucht garandeert.

Beursactiviteiten Azië in stroomversnelling

In China werd het derde kwartaal afgesloten met een succesvolle Intertextile Shanghai Apparel Fabrics, waar tussen 23 en 25 september ongeveer 3.400 exposanten hun nieuwste textielproducten presenteerden aan meer dan 73.000 bezoekers. De fysieke gebeurtenis ging gepaard met een virtuele. Het vierde kwartaal is sterk verbeterd in China, waar de evenementen die in oktober plaatsvonden de Guangzhou International Lighting Exhibition, de Texcare Asia & China Laundry Expo en Music China waren. Paperworld China en Automechanika Shanghai volgen respectievelijk in november en december. Formnext Forum Tokyo op 24 en 25 september markeerde de hervatting van de beursactiviteiten in Japan. Voor het vierde kwartaal staan ​​nog drie evenementen gepland, waaronder Beautyworld Japan West.

 Evenementenkalender

De evenementenkalender van Messe Frankfurt geeft een overzicht van alle evenementen wereldwijd: https://www.messefrankfurt.com/frankfurt/en/event-search.html

Lees voortgang

Delen met anderen