OSRAM krijgt toestemming om UV-licht toe te passen voor het elimineren van virussen

OSRAM krijgt toestemming om UV-licht toe te passen voor het elimineren van virussen

− Korte golf UV-C licht is effectief tegen virussen en bacteriën

− Chinese autoriteiten bevestigen effectiviteit bij gebruik tegen coronavirus

− In ziekenhuizen in Wuhan en Beijing zijn al meer dan 2.000 UV-C-systemen geïnstalleerd

− Professionele toepassing voor ziekenhuizen en andere openbare binnenvoorzieningen

Na internationale goedkeuring kan Osram nu UV-C-systemen leveren voor het desinfecteren van lucht en oppervlakken. Osram’s UV-C HNS-lampen werken met een golflengte van 253,7 nm en vernietigen virussen en bacteriën met een betrouwbaarheid van 99,9 procent. Het gebruik in ziekenhuizen in Wuhan en Beijing, China, heeft ook hun effectiviteit tegen coronavirus bevestigd. Om mensen te beschermen tegen schadelijk UV-C-licht, kunnen de producten van Osram worden uitgerust met intelligente sensoren. Met de AirZingTM productserie kan deskundig personeel in ziekenhuizen en andere openbare instellingen grote ruimtes desinfecteren. In China heeft Osram maar liefst 10.000 producten geleverd aan scholen en kinderopvang.

Productievolume

“We werken er hard aan om het productievolume van onze UV-C-desinfectiesystemen te vergroten, omdat ze een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de strijd tegen het coronavirus. Het beschermen van onze medewerkers is een topprioriteit en we danken hen voor hun inzet, dag in dag uit, ondanks de moeilijke omstandigheden”, zegt Wilhelm Nehring, CEO van de digitale business unit bij Osram.

V-C-licht remt ziektekiemen

De kern van micro-organismen zoals bacteriën en virussen bevat thymine, een chemisch element van het DNA / RNA. Dit element absorbeert UV-C bij een specifieke golflengte van 253,7 nm en verandert zodanig dat de cel zich niet meer kan vermenigvuldigen en overleven. V-UV-licht (185 nm) doodt ook micro-organismen maar veroorzaakt ozon dat schadelijk is voor de menselijke gezondheid. UV-C-licht is ozonvrij en dus veiliger.

UV-C-licht is onzichtbaar en kan leiden tot ernstige brandwonden op de menselijke huid. Daarom heeft Osram zijn AirZing PRO uitgerust met intelligente sensoren. De infraroodsensor detecteert mensen in de ruimte en schakelt AirZing onmiddellijk uit wanneer iemand onverwacht de kamer binnenkomt om verwondingen aan ogen en huid door UV-licht te voorkomen. Daarom mag het gebruik alleen door geschoold personeel worden uitgevoerd.

Osram assembleert de AirZing-producten in Kunshan, China, met een capaciteit tot 35.000 stuks per maand.

Bezoek onze website voor meer informatie over onze AirZing-oplossing.

Met de AirZingTM productserie kan opgeleid personeel in ziekenhuizen en in andere openbare instellingen grote ruimtes desinfecteren.

Over OSRAM

OSRAM, met het hoofdkantoor in München, Duitsland, is een toonaangevende wereldwijde hightechonderneming en bestaat al meer dan 110 jaar. De focus van onze producten ligt voornamelijk bij op halfgeleiders gebaseerde technologieën en ze worden gebruikt in zeer verschillende toepassingen van Virtual Reality tot zelfrijdende auto’s en van smartphones tot via het internet aangestuurde intelligente verlichtingsoplossingen in gebouwen en steden. OSRAM gebruikt de eindeloze mogelijkheden van licht om de kwaliteit van leven van individuele personen en hele gemeenschappen te verbeteren. De innovaties van OSRAM stellen mensen overal ter wereld in staat om niet alleen beter te zien, maar ook beter te communiceren, reizen, werken en leven. OSRAM heeft ongeveer 23.500 werknemers wereldwijd in dienst aan het eind van boekjaar 2019 (30 september) en een behaalde omzet van ongeveer 3,5 miljard euro uit doorlopende activiteiten. Het bedrijf is beursgenoteerd in Frankfurt en München (ISIN: DE000LED4000; WKN: LED 400: trading symbol: OSR). Meer informatie is te vinden op www.osram.com

Lees voortgang

Delen met anderen